Ga direct naar inhoud
Nieuws

Publieksdagen 300 jaar Hompesche Molen

21 juli 2022 | Kay Jans

Dit jaar bestaat de Hompesche Molen in Stevensweert 300 jaar. Op 15 mei trapten we het jubileumjaar al af met verschillende activiteiten. Op zondag 21 augustus en zondag 11 september is er opnieuw van alles te beleven voor jong en oud. Kom je ook?

Publieksdag 300 jaar Hompesche Molen

Op beide zondagen tussen 10.00 en 16.00 uur staan vele vrijwilligers klaar om bezoekers te ontvangen. Zij laten je graag deze rijke historische plek midden in het groen beleven.

Jubileumactiviteiten

Geïnteresseerden kunnen de molen beklimmen met de molenaar, op pad met een natuurgids in het tegenover gelegen natuurgebied de Molenplas of meedoen aan een historische wandeling naar voormalig kasteeldomein Walburg onder leiding van een VVV-gids.

Lokale toneelspelers beelden historische personages uit, zoals Graaf Von Hompesch die de molen liet bouwen. Kids kunnen broodjes bakken, een boswachterspeurtocht doen of lekker ravotten in OERRR-speeltuin waar ook de vrijwillige brandweer aanwezig is met spelletjes. Natuurlijk is ook het molenterras open. Ter ere van het 300-jarig bestaan staat er een heerlijke feestvlaai en een speciaal gebrouwen jubileumbiertje op de kaart. 

Op zondag 11 september – Open Monumentendag – geven de plaatselijke harmonieën St. Caecilia Ohé en Laak en St. Stephanus Stevensweert een optreden. En nog tot en met oktober is er bij het streekmuseum Stevensweert - Ohé en Laak een minitentoonstelling te zien, met een miniatuur van de molen en verhalen over belangrijke personages in de molengeschiedenis.

Benjaminegroep Stevensweert

Kom langs en ontmoet historische personages

Meer info en aanmelden 

Kijk voor alle informatie en aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/300jaarhm. Het aantal deelnemers aan de begeleide excursies is beperkt. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan zeker vooraf aan. Bij de Hompesche Molen is een ruime parkeerplaats. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn. Kom je uit de buurt? Kom dan zoveel mogelijk op de fiets of te voet.

We zien je graag!

De samenwerkende partijen zien je graag op zondag 21 augustus en zondag 11 september. Tot dan!

Natuurmonumenten en molenaars de Hompesche Molen, horeca De Hompesche Molen, Streekmuseum Stevensweert – Ohé en Laak, VVV Stevensweert – Hart van Limburg, Amici Insulae, Spelersgroep Benjamine Keijzer, Harmonie St. Caecilia Ohé en Laak, Harmonie St. Stephanus Stevensweert, Bijzondere Broden en vrijwillige brandweer Stevensweert. 

sfeerimpressie 300 jaar HM

Wees welkom!

Kay
Kay Jans