Nieuws van de boswachter

Start aanleg vispassage bij de Molenplas

24 november 2021 | Kay Jans

Waterschap Limburg start eind november met de aanleg van een nieuwe beek voor vissen bij de Molen- en Biltplas in Stevensweert.

afvissen Molenplas

In oktober en november vonden al diverse voorbereidingen plaats. Zo zijn enkele struiken en bomen weggehaald om ruimte te maken. Ook zijn vissen overgeplaatst, omdat een aantal plasjes wordt gedempt. Eind november start aannemer Van de Biggelaar met het echte (graaf)werk. Via de website van Waterschap Limburg blijf je op de hoogte van de uitvoering. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot april 2022.

Oostzijde natuurgebied afgesloten

Tijdens de hele uitvoeringsperiode is de oostzijde van het natuurgebied werkterrein en daarom afgesloten voor publiek. Het vogeluitkijkpunt is bereikbaar via de stapstenen. Ook de westzijde van het natuurgebied blijft toegankelijk. Hier kun je vrij wandelen. Wil je toch het volledige rondje om de Molenplas lopen? Volg dan de omleidingsroute langs de Biltplas. Houd er wel rekening mee dat je deels over de verharde weg buiten het natuurgebied om loopt en langer onderweg bent. De route is aangegeven op de infobordjes bij het gebied of bekijk je hier. 

Kijk voor meer informatie over het project op https://www.waterschaplimburg.nl/vispassagemolenplas.

Kay
Kay Jans
logo