Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voorbereidingen voor vispassage bij de Molenplas

24 september 2021 | Kay Jans

In opdracht van Waterschap Limburg gaat aannemer Van der Linden Groen in de week van 27 september aan de slag met snoei- en kapwerk bij de Molen- en Biltplas in Stevensweert. Dat is nodig voor de aanleg van de nieuwe beek voor vissen.

Projectbord Waterschap - vispassage Molenplas

De werkzaamheden zijn nodig om ruimte te maken voor de aanleg van een nieuwe beek voor vissen. Onder andere aan de noordkant van de Biltplas, bij het bestaande moerasbosje, wordt een aantal bomen en struiken weggehaald. Het kap- en snoeiwerk gebeurt onder ecologische begeleiding. Dat betekent dat voor aanvang is gecontroleerd of er geen broedplaatsen of dieren in de bomen zitten.

De groenaannemer is zo'n 1 tot 2 dagen bezig met kappen en snoeien, aansluitend wordt het terrein opgeschoond. Op dit moment loopt de aanbesteding nog voor de vervolgwerkzaamheden: de daadwerkelijke aanleg van de beek. Naar verwachting wordt in de loop van oktober bekend wie dat werk gaat uitvoeren. Dan volgt ook meer informatie over de verdere uitvoeringsplanning. Volgens huidige inzichten duurt het totale werk tot april 2022. Tot die tijd is de wandelroute rond de Molenplas gestremd

Kijk voor meer informatie over het project op https://www.waterschaplimburg.nl/vispassagemolenplas.

Kay
Kay Jans