Nieuws van de boswachter

Aankoop gronden rondom het Mantingerveld

07 februari 2017 | Lian Flikkema

Natuurmonumenten heeft ruim 37 hectare gras- en akkerland aangekocht bij het Mantingerveld.

Aankoop gronden rondom het Mantingerveld
placeholder

aankopen MantingerveldBron: Natuurmonumenten

gele vlakken: huidig eigendom rode vlakken: aankopen


Kleine aankoop


De aankoop bestaat uit twee delen. De kleinste betreft een kleine landbouwenclave midden in de natuur. "Afgelopen jaar werden op dit perceel nog lelies verbouwd. We gaan nu zorgen voor een inrichting die past bij de omliggende natuur", aldus Han Duyverman.


Grote aankoop


De grootste aankoop is onmisbaar voor de verdere ontwikkeling van het Mantingerveldhttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/mantingerveld/over-dit-nat…;. "Het is onderdeel van de Middenraai", legt Duyverman uit. "We willen deze strook grenzend aan het natuurgebied zo inrichten dat de natuur niet langer meer verdroogt." Het plan voor de inrichting is min of meer klaar. Natuurmonumenten overlegt met omwonenden en overheden over de aanpak en de uitwerking.


Veel te zien en te beleven


Het Mantingerveld wordt zo een steeds groter en mooier natuurgebied waar veel te lopenhttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/mantingerveld/route/jeneve…;, te zien en te beleven is.

placeholder

Jeneverbes (Juniperus communis), Cipresfamilie (Cupressaceae), Pinales, Pinopsida, flora - Mantingerveld, Mantingerzand, Nieuw Balinge, Drenthe, Nederland, EuropaFotograaf: © Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo