Nieuws van de boswachter

Voorstelling 'Windstilleven' in het Mantingerzand

14 februari 2017 | Lian Flikkema

Van 10 t/m 12 maart voert Collectief Walden op uitnodiging van stichting Land Art Contemporary de voorstelling Windstilleven op in het Mantingerzand.

Voorstelling 'Windstilleven' in het Mantingerzand

Van 10 t/m 12 maart voert Collectief Walden op uitnodiging van stichting Land Art Contemporary de voorstelling Windstilleven op. Het bijzondere stuifzandlandschap Mantingerzand speelt de hoofdrol. Cultuurliefhebbers ondergaan een theatervoorstelling in een wel heel bijzondere setting. Natuurliefhebbers zullen ongetwijfeld met andere ogen naar het landschap kijken. Kaarten ad € 17,50 kunnen besteld worden bij stichting Land">http://www.landartcontemporary.nl/">Land Art Contemporary . Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan beheer van het natuurgebied.

placeholder

voorstelling Windstilleven in het MantingerzandBron: stichting Landartcontemporary

De voorstelling


Gedurende Windstilleven neemt Collectief Walden het publiek mee naar het eeuwenoude Mantingerzand, een natuurgebied in Drenthe. In het stuk wordt een parallel getrokken tussen de overlevingsmechanismen van de natuur en die van de mens. De voorstelling gaat over een denkbeeldige ontmoeting tussen natuurwetenschapper Albert Einstein en filosoof Henri Bergson. Deze tijdgenoten hadden beiden een eigen opvatting over de betekenis van tijd. Windstilleven is uniek landschapstheater waarin publiek, performers en landschap met elkaar versmelten en waarin een belangrijke rol voor de zintuigen is weggelegd.


Windstilleven is eerder te zien geweest tijdens Oerol en Over het IJ festival


Collectief Walden


Collectief">http://www.collectiefwalden.nl">Collectief Waldenmaakt ‘site-responsive’ landschapstheater op het snijvlak van filosofie, biologie en ecologie. Het Collectief bestaat uit één bioloog, één filosoof, één dramaturg, één mimer en één producent. De bioloog ziet het landschap als een complex netwerk van wetmatigheden. De filosoof ziet een weerspiegeling van de menselijke geest. De mimer voorspelt een dramatische afloop. Deze verschillende perspectieven vormen het kloppende hart van Collectief Walden. Collectief Walden speelt altijd zonder elektriciteit en probeert een lage impact te hebben op de omgeving.


Stichting Land Art Contemporary


Stichting">http://www.landartcontemporary.nl/">Stichting Land Art Contemporary richt zich op onderzoek naar en de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten. Kunstwerken in of over het landschap verruimen ons begrip en onze blik op dit bijzondere cultuurlandschap.


Ook genieten van een bijzondere voorstelling?


Bestel">https://www.ticketkantoor.nl/shop/windstilleven">Bestel directkaarten voor een van de vijf voorstellingen van 'Windstilleven'.

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo