Ga direct naar inhoud
Nieuws

Begroet de eerste trekvogels op Marker Wadden

22 februari 2022 | Elsa Pater

In het voorjaar, als de temperaturen oplopen, komen grote aantallen vogels vanuit het zuiden naar Marker Wadden. Om te rusten, voedsel te vinden en te broeden. De eerste trekvogels maken meestal al in maart hun opwachting. Wil jij erbij zijn als de eerste trekvogels in zicht zijn? Vaar dan in maart met de driemaster Abel Tasman mee naar Marker Wadden.

Kluut in de vlucht

De overgang van winter naar lente

Vorst aan de grond, hagel en flinke stormen, het kan in maart absoluut nog voorkomen. Maar aan de andere kant beginnen de planten al de bloeien, begint de zon vaak al aangenaam warm te schijnen en blijft het steeds langer licht. De overgang van de winter naar de lente is een prachtige tijd. Daarom vaart in maart de driemaster Abel Tasman elke week van vrijdag tot en met maandag naar het Haveneiland. Op het eiland wandel je over vlonderpaden, door de moerassen, over het strand en langs de vogelkijkhutten, waar je als het goed is nog wel wat wintergasten kunt zien.

Vogels kijken

De maand maart biedt mooie kansen voor vogelliefhebbers. Aan de ene kant tref je vaak een paar late wintergasten, zoals de zaagbek, de ijsgors, de wintertaling en de strandleeuwerik en aan de andere kant bestaat de kans dat de eerste zomergasten zich aandienen. De grutto, de kleine plevier, de lepelaar en de kluut horen bij de trekvogels die vaak als eerste worden waargenomen.  

Kom je het beleven?

De maand maart is er één van tegenstellingen. Zon én kou, wintergasten én zomergasten, kale vlaktes én planten in bloei. Kom je het beleven? Boek dan hier jouw tickets naar Marker Wadden.

Op dit moment bieden wij alleen nog tickets aan voor de maand maart. De tickets voor de overige maanden van het jaar komen op een later moment online.

Elsa Pater Marker Wadden
Elsa Pater

Boswachter Communicatie & Beleven Marker Wadden