Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de herfst op Marker Wadden

25 oktober 2023 | Elsa Pater

‘Wat een rust, wat een kleuren en wat een prachtige wolkenluchten!’ Het is zomaar één van de reacties van een bezoeker die vorig jaar herfst op Marker Wadden was. Het is een bijzondere tijd. Kom je het najaar beleven? De eerste excursies voor de maand november staan inmiddels online. De rest van het herfst- en winterprogramma volgt snel. Op de agenda staan onder meer unieke excursies naar het Zuid- en Noordstrand. Daarbij gaan we over paden gaan die in het broedseizoen zijn afgesloten.

Herfst op Marker Wadden

Marker Wadden in het najaar

Vaar op maandag of vrijdag met ons mee naar het haveneiland. Geniet in alle rust van het indrukwekkende, nieuwe natuurgebied in het Markermeer. In de zomer is een volle haven geen uitzondering. In de winter merk je nauwelijks iets van het handjevol andere bezoekers dat er rondloopt. Het leukste is om het eiland tijdens een excursie te ontdekken. Hoe zat het ook weer met de aanleg van de eilanden? Welke ontwikkelingen heeft de natuur al doorgemaakt? Welke vogels zien we onderweg? De excursieleider neemt je graag mee in het verhaal. Onderweg word je gewezen op al het moois dat je op de route tegenkomt.

Boek jouw excursie naar Marker Wadden, boottocht is inbegrepen

Divers aanbod excursies

Deze tijd van het jaar leent zich uitstekend voor een lange wandeling. Daarom zijn er in ons programma lange wandelexcursies van 2,5 uur opgenomen naar de verste uithoeken van het eiland. Daarin belopen we ook paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. Er gaan bijvoorbeeld excursies naar het Zuidstrand of het afgelegen Noordstrand, waarbij we mooie vlonderpaden meepakken. Bij de lange wandelexcursies zit koffie/thee of warme chocomel vooraf en soep na afloop inbegrepen.

Naast de lange thema excursies zijn er korte, voor een breder publiek toegankelijke excursies van 1,5 uur. Ben je rolstoelgebonden of wil je kinderen meenemen? Dan is deze excursie iets voor jou. Er wordt minder ver gelopen en na afloop heb je nog wat tijd voor jezelf. Bij de korte excursies zit geen horeca arrangement inbegrepen.

Boeken

Boek jouw excursie naar Marker Wadden, boottocht is inbegrepen

Boek alleen de boottocht, zonder excursie

Herfst op Marker Wadden
Elsa Pater Marker Wadden
Elsa Pater

Boswachter Communicatie & Beleven Marker Wadden