Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fotoboek ‘Marker Wadden, Eilanden van morgen’

22 juni 2021 | Roos Kooiman

Onlangs is een prachtig fotoboek over Marker Wadden verschenen. Het laat de spectaculaire aanleg en snelle ontwikkeling zien van dit nieuwe Nederlandse natuurgebied in het Markermeer.

Marker Wadden

De foto’s in het boek laten de indrukwekkende aanleg van de eilandengroep zien. De verklarende teksten zijn van Endre Timár in samenwerking met Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en Boskalis.

‘Een indrukwekkend beeld van de werkzaamheden en tegelijkertijd een eerbetoon aan de bedenkers van Marker Wadden.’ – Trouw

Het boek (uitgegeven door Fontaine Uitgevers) is voor € 32 te koop in de webshop van Natuurmonumenten.  

Boek Marker Wadden Eilanden van morgen

Natuurarchipel

Marker Wadden is een uniek natuurgebied. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Het doel van Marker Wadden is natuurherstel. De natuurlijke oevers van de groep nieuwe eilanden nodigt uit tot nieuwe natuur. Zowel onder als boven water. Een paradijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.

Bezoek Marker Wadden

Marker Wadden zelf bezoeken? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. Reserveer hier je bootticket

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter Midden (NH - Utr - Fl)