Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom dit voorjaar naar Marker Wadden

27 maart 2024 | Elsa Pater

We merken het aan alles: de lente is begonnen! Tijdens een korte wandeling op maandagmorgen zagen we onder meer een groepje kluten, een jagende blauwe kiekendief, talloze baardmannetjes en een grote school kleine driedoornige stekelbaarsjes. We kwamen zelfs de eerste vogelnesten tegen. Klein hoefblad kleurt de bermen prachtig geel en muzikale omlijsting is er van de kokmeeuwen, die het altijd luid en duidelijk laten horen als ze er weer zijn. Zonder jas en met een verrekijker in de hand: mooier kon onze werkweek niet beginnen.

Noordstrand Marker Wadden

Vogelparadijs

In de korte tijd dat Marker Wadden bestaat is de eilandengroep uitgegroeid tot een waar vogelparadijs. Er zijn al meer dan 200 soorten gezien. Sommige vogels, zoals de baardmannetjes, zijn het hele jaar door op Marker Wadden. Andere soorten zoals de visdiefjes, lepelaars en kluten trekken in het najaar naar het zuiden en komen in de loop van het voorjaar weer terug. Ze gaan op zoek naar voedsel en een plek om te broeden. Op Marker Wadden vinden ze beide.  

Pak de boot naar Marker Wadden

Benieuwd naar het voorjaar op de natuureilanden in het Markermeer? Pak dan de veerboot vanuit Lelystad. Na drie kwartier varen kom je aan op Marker Wadden en daar is het in deze tijd van het jaar steevast genieten geblazen. Observeer de vogels vanaf de paden, dan blijf je op veilige afstand en verstoor je ze niet. Zien we je op het eiland?

Boek hier de veerboot naar Marker Wadden

Klein hoefblad Marker Wadden
Elsa Pater Marker Wadden
Elsa Pater

Boswachter Communicatie & Beleven Marker Wadden