Ga direct naar inhoud
Nieuws

Landal GreenParks en Natuurmonumenten creëren unieke natuurbeleving

07 november 2019 | Natuurmonumenten

Op het Haveneiland van Marker Wadden zijn vier duurzame eilandhuisjes gebouwd die verhuurd zullen worden door Landal GreenParks. Vanaf voorjaar 2020 kunnen gasten er voor een kort verblijf gebruik van maken. De verhuuropbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.

Marker Wadden

De eilandhuisjes bieden de mogelijkheid om meerdaags van dit nieuwe natuurgebied midden in het Markermeer te genieten. Op dit onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het dagelijkse leven.

Het Haveneiland biedt prachtige uitzichten en lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. In een kleine nederzetting zijn voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht, en een onderzoekstation.

Opbrengst voor natuur

De vier kleine eilandhuisjes die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door Ikea en geheel energieneutraal. Voor Natuurmonumenten was het vanzelfsprekend dat Landal als expert op het gebied van duurzame vakanties, de verhuur verzorgt. Voor Landal GreenParks staat het ontdekken en beleven van de natuur voorop en de kans mee te investeren in onderzoek en natuurbehoud. Landal verdient niets aan de Marker Wadden. Alle opbrengsten komen ten goede aan de natuur.

Duurzaam gebouwd

De beide directeuren van Natuurmonumenten en Landal GreenParks, Marc van den Tweel en Dirk Anbeek, namen een kijkje in het nieuwe natuurgebied.

“We zijn enorm trots dat we nu opnieuw een bijdrage mogen leveren aan nieuwe natuur. Wij voelen ons nauw met de natuur verbonden en kunnen gasten met Landal Marker Wadden een beleving bieden ver weg van alles, midden in de natuur,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Dankzij de samenwerking met Natuurmonumenten hebben we hier duurzaam gebouwde energieneutrale eilandhuisjes kunnen realiseren. Die zijn straks voor iedere natuurliefhebber te boeken via onze website. Met Natuurmonumenten is afgesproken dat de volledige huuropbrengsten en de reserveringskosten ten goede komen aan de verdere ontwikkeling van de natuur en onderzoek in dit schitterende gebied.”

Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten: “Natuur beschermen doe je samen met liefhebbers van de natuur. Daarom waarderen wij een goede samenwerking met Landal GreenParks, zodat meer mensen op een unieke manier de natuur kunnen beleven en er ook aan bijdragen.”

Huisje boeken

De vier eilandhuisjes komen volgend voorjaar in de verhuur. Dan hervat ook de veerboot die tot vorige maand regelmatig bezoekers naar het eiland bracht, de afvaarten.

Kijk hier voor informatie over de eilandhuisjes. Op deze website bestaat de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en voor de pre-sale; men krijgt hiermee als eerste de mogelijkheid om een verblijf te boeken.

Strategisch partnerschap

Marker Wadden is niet het eerste samenwerkingsproject van Natuurmonumenten en Landal GreenParks. Beide organisaties hebben sinds 2005 een strategisch partnerschap. Samen met Natuurmonumenten plantte Landal GreenParks eerder al duizenden bomen om nieuwe bossen aan te leggen. Dit jaar is op parken van Landal GreenParks in totaal 35.000 m2 bloemenweides gecreëerd in het kader van de Wilde Bloemen Campagne van Natuurmonumenten en trad Landal GreenParks toe als hoofdsponsor van het OERRR-kinder-programma van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten