Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start proefvaren met vaste veerdienst naar Marker Wadden

12 mei 2022 | Roos Kooiman

Natuurmonumenten en nautisch bedrijf Blue Amigo hebben een overeenkomst gesloten voor een vaste veerdienst naar Marker Wadden. Vrijdag 13 mei start het proefvaren dat duurt tot eind juni. De boot vaart op de meeste dagen, meerdere keren per dag naar Marker Wadden en terug.

Marker Wadden

Philip Makkink, gebiedsmanager Flevoland van Natuurmonumenten: “Wij zijn blij dat we met Blue Amigo gaan proefvaren voor een vaste veerdienst. Een mijlpaal in het jonge leven van Marker Wadden. De wens voor een vaste veerdienst lag er al bij de aanleg van Marker Wadden maar dat realiseer je niet van de één op andere dag”.

Unieke natuureilanden

De eerste vijf eilanden van Marker Wadden liggen er nu vijf jaar, het zesde en zevende eiland is in aanleg. Marker Wadden zorgt voor natuurherstel van het Markermeer en nieuwe natuur komt volop tot ontwikkeling. Het is een paradijs voor vogels en vissen. “Het is ook een geweldige bestemming voor een dagje uit. We willen mensen de mogelijkheid bieden van de natuur, stranden, weidsheid en rust te genieten. Daarom is het haveneiland open voor publiek. Tot nu toe is het gelukt om samen met enkele rederijen op diverse dagen in de week een oversteek naar Marker Wadden te regelen. Nu zetten we de volgende stap; proefvaren voor een vaste veerdienst” aldus Makkink. Naast een oversteek met de veerdienst kunnen mensen ook nog steeds terecht bij de diverse charteraanbieders.

Er kunnen voorlopig maximaal 85 mensen per keer aan boord, ook mensen met een beperking. Vanaf eind juni zal de boot elke dag gaan varen, meerdere keren per dag. De veerdienst vaart voor een periode van een paar jaar. Na positieve ervaringen gaat de veerboot permanent varen en zal een nieuwe, meer duurzame boot worden aangeschaft voor de overtocht naar Marker Wadden. Daarmee gaat een belangrijke wens van Natuurmonumenten in vervulling.

Afvaarten en tickets

De veerdienst vaart van 13 mei tot eind juni vanaf Lelystad naar Marker Wadden meerdere dagen per week. Afvaarten zijn om 9.30u, 10.30u, 11.30u en 12.30u. Een ticket geldt voor een dagdeel met een vaste begin- en eindtijd. De duur van de overtocht is een klein half uur. Tickets zijn hier te koop. Hier is in één oogopslag zichtbaar op welke dagen er in tijdens het proefvaren wel en niet gevaren wordt en wat de beschikbaarheid is. De kosten voor de overtocht blijft gelijk. Een retourticket kost € 25,50 en € 20,50 voor leden van Natuurmonumenten. Kinderen betalen € 12,75 en leden van OERRR € 8,95. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee.

Blue Amigo is een ervaren partij in personenvervoer over water. Zij exploiteren onder andere de Waterbus Rotterdam – Drechtsteden en meerdere veerdiensten in het land.

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter