Ga direct naar inhoud
Nieuws

Trekvogels spotten op Marker Wadden

02 oktober 2019 | Roos Kooiman

Van 18 t/m 25 oktober vertrekken dit jaar nog tien veerboten naar Marker Wadden. Kom de nieuwe eilandengroep bezoeken en bewonder talloze trekvogels.

Watersnip

Van 18 t/m 25 oktober organiseert Natuurmonumenten nog tien veerdiensten naar Marker Wadden. Voorlopig zijn het de laatste veerdiensten naar het nieuwste stukje Nederland. Eerder dit jaar maakte Natuurmonumenten het, in samenwerking met enkele rederijen, al mogelijk om de nieuwe natuureilanden reeds in de bouwfase te bezoeken. Inmiddels hebben meer dan 11.000 mensen hier gebruik van gemaakt. In de herfst zijn op Marker Wadden talloze trekvogels te bewonderen.

Grote groepen vogels

Bezoekers kunnen ook een eerste blik werpen op de nederzetting waar op dit moment aan wordt gebouwd. Daarnaast is oktober de maand om grote groepen vogels en zeldzame exemplaren te spotten die gestart zijn met hun jaarlijkse vogeltrek. Ze kunnen er ongestoord bijtanken tijdens hun lange reizen tussen de poolcirkel en Afrika. 

Eerder dit jaar werden op Marker Wadden al bijzondere vogelsoorten gespot waaronder de ijseend, ralreiger, flamingo, graspieper en de zuidelijke bonte strandloper. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat van alle vogelsoorten die op Marker Wadden broeden, een op de drie ook voorkomt op de rode lijst van bedreigde soorten.

Gratis vogelboekje Marker Wadden

Mensen die Marker Wadden in oktober willen bezoeken, kunnen voor meer informatie en het bestellen van een ticket hier terecht. Iedereen die in oktober komt, ontvangt op vertoon van zijn veerdienstticket bij de eilandwachter, een gratis vogelboekje.

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter