Ga direct naar inhoud
Nieuws

​​​​​​​Start vervanging en verlenging vlonderpad Korenburgerveen

30 augustus 2023 | Jantine Wesselink

Het is zover! Het vlonderpad in het Meddose, onderdeel van Korenburgerveen, wordt vervangen en verlengd. Aannemer Baks start hier 7 september mee in opdracht van Natuurmonumenten en provincie Gelderland. Om de veiligheid van wandelaars te waarborgen wordt de groene route omgeleid en de rode route afgesloten. Dit staat ter plaatse goed aangegeven.

Korenburgerveen

Droge voeten voor de wandelaar

Het huidige vlonderpad heeft 17 jaar dienst gedaan, maar was in dermate slechte staat dat het op bepaalde plekken onveilig was. Het nieuwe pad wordt verbreed tot 1 meter en is straks 500 meter lang, langer dan de huidige. Reden daarvan is dat het gebied natter wordt en we wandelaars droge voeten willen garanderen. De uitkijktoren in dit deel van het veen gaat verdwijnen. Ook deze toren is aan vervanging toe. De kosten voor vervanging vielen onverwacht hoog uit, opdat we hebben moeten besluiten de toren niet te vervangen.

kaart

Graafwerk voor waterhuishouding en meer bloemrijkdom

In het weiland tegenover het kantoor van Natuurmonumenten aan de Korenburgerveenweg is een deel van de bovenlaag afgegraven. Dit is gedaan ten bate van de bloemrijkdom en voor het optimaliseren van de hydrologie van het hoogveen. We gaan dit op nog twee plekken doen. Namelijk in het perceeltje tussen de zuidkant van de Meekertweg en het spoor en aan de noordzijde van de Meerkertweg ter hoogte van de bocht. Ook zal de spoorsloot worden gedempt. Lees meer over alle Natura 2000 werkzaamheden in het Korenburgerveen>>

plagwerk
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink