Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geniet van prachtige Nederlandse natuurfilms tijdens WFFR 2021

19 oktober 2021 | Natascha Hokke

Tijdens de zevende editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) kun je genieten van de mooiste natuurfilms van eigen bodem! Ruim honderd natuurfilms uit het binnen- en buitenland zijn van 26 t/m 31 oktober te zien op het witte doek in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. De slotdag van het festival is WFFR Natuurmonumenten Zondag. De kaartverkoop van WFFR 2021 is in volle gang.

Otter

Het programma vind je op www.wffr.nl. 

Natuurmonumenten Zondag

Op de zondagmiddag 31 oktober draaien achterelkaar 3 grote Nederlandse natuurfilms van dit jaar:

  • De Otter
  • Marker Wadden
  • De Wilde Waard

In deze laatste film De Wilde Waard, brengt regisseur en cameraman van Vroege Vogels TV Stijn Philips de Alblasserwaard in beeld. Spectaculaire beelden van de 4 seizoenen wisselen af met shots van grutto’s, purperreigers, heikikkers en bruine kiekendieven in de uitgestrekte weilanden. De Alblasserwaard is een oud-Hollands veenweidegebied gelegen ten zuidoosten van Rotterdam. In deze streek spelen boeren een belangrijke rol in het herstellen van de balans tussen natuur, boerenland en cultuurhistorie. Samen met tal van partners stimuleert Natuurmonumenten de afzet in Rotterdam van natuurinclusieve producten uit de Alblasserwaard en andere landschappen rondom de stad. Dat doen we met steun van de Nationale Postcode Loterij, in het project ‘Rotterdam de boer op!’.

WFFR 2021 banner

WFFR Talks

Nieuw dit jaar is WFFR Talks, een programma waarbij na afloop van een aantal films in gesprek wordt gegaan met de makers over de totstandkoming en achtergrond van hun film. Een van die talks is met filmmaker Pieter-Rim de Kroon, direct na zijn film ‘Silence of the Tides’ op vrijdagavond 29 oktober. Op 28 oktober zal filmmaker Cees van Kempen samen met projectleider van Natuurmonumenten Roel Posthoorn komen vertellen over zijn film ‘Marker Wadden’ en op zondag 31 oktober gaat filmmaker Heiko de Groot in gesprek over ‘Birds of the Countryside’: een film over het verdwijnen van vogels op het platteland.

Kijk op www.wffr.nl voor het actuele talks programma.

Grutto's

Grutto's in de polder

Grootste natuurfilmfestival van het land

De boswachters van Natuurmonumenten zijn vanaf de start, inmiddels zeven jaar geleden, groot fan van het enige natuurfilmfestival in ons land! Ze zijn dan ook heel trots dat het WFFR weer belangrijke en vernieuwende films op het gebied van natuurbehoud toont.

Sinds de eerste editie in 2015 vindt WFFR plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama, dat ook nu het bruisend hart van het festival zal zijn. Het programma bestaat uit prachtige documentaires die de schoonheid van de natuur laten zien, maar ook films die de relatie tussen mens en natuur in beeld brengen. Tijdens WFFR kunnen bezoekers in gesprek met de vele aanwezige filmmakers, is er een programma met talks, een educatieprogramma en klassieke muziek.

Filmen

Met korting naar het festival!

Leden van Natuurmonumenten kunnen met korting naar het festival. Een passe-partout voor de Natuurmonumenten Zondag kost dan slechts 20 euro per persoon, in plaats van 25 euro. Losse kaarten voor een van de andere films tijdens WFFR kosten voor leden 7 euro, in plaats van 9 euro.

Kaarten zijn vanaf 1 oktober 2021 te koop via www.wffr.nl. Gebruik hiervoor de kortingscode: Natuurmonumenten2021. Deze code is geldig voor het hele gezin.

Nog geen lid van Natuurmonumenten? Word dan nu lid en steun de boswachters op het Rotterdams platteland >>

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter