Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Doe mee aan de NN Zevenheuvelenloop 2019

28 oktober 2019 | Natuurmonumenten

De NN Zevenheuvelenloop, ook wel bekend als ’s lands mooiste en ’s werelds snelste 15 kilometerwedstrijd, is dit jaar op zondag 17 november. Doe mee en steun de natuur.

Zevenheuvelenloop

Hardlopen in het mooiste decor dat Nederland te bieden heeft: de natuur. Het kan tijdens de NN Zevenheuvelenloop op zondag 17 november. Is vijftien kilometer te ver voor je? Er is ook een route van zeven kilometer op zaterdagavond, de Zevenheuvelennacht. UPDATE: de inschrijving voor de Zevenheuvelennacht is gesloten.

De NN Zevenheuvelenloop 2019

De 15 kilometer lange NN Zevenheuvelenloop staat bekend als dé wedstrijd met het mooiste parcours van Nederland. Ieder jaar komen er duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Nijmegen om hier te lopen en te ervaren hoe het is om samen met de wereldtop aan de start te staan. Het startschot van de NN Zevenheuvelenloop valt dit jaar op zondag 17 november om 13.00 uur.

De Zevenheuvelennacht

UPDATE: de inschrijving voor de Zevenheuvelennacht is gesloten. Het startschot voor deze afstand valt precies om 19.00 uur en er is plek voor 7.000 deelnemers. De Zevenheuvelennacht is vooral een beleving. Geschikt voor jong en oud en alle niveaus. Onderweg is er de sprookjesachtige passage op de Louisiaweg en bij start en finish zorgt een spectaculaire lichtshow voor veel sfeer.

Doe mee en steun Natuurmonumenten

De Stichting Zevenheuvelenloop doneert ieder jaar een bedrag aan een goed doel. Sinds 2015 is dat Natuurmonumenten. Wij besteden het geld dat we krijgen (onder meer de zogenaamde ‘eigen vervoerstoeslag’) aan het aanleggen en onderhouden van duurzame hardlooproutes, bijvoorbeeld in Heumensoord bij Nijmegen. Daarnaast komt de donatie ten goede aan de natuurkwaliteit in het gebied. Boswachter José Lamain is zelf hardloopliefhebber. “We zijn heel blij met de bijdrage van de lopers. Eerder hebben we bijvoorbeeld Het Rondje Veluwezoom aan kunnen leggen dankzij de bijdrage van Stichting Zevenheuvelenloop. Een pittig parcours, vooral door de stevige klimmetjes en gedeeltes met rul zand. Een echte uitdaging voor wie stevig wil trainen in een uitgestrekt natuurgebied.'

Meer informatie en inschrijven

 

Natuurmonumenten