Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geslaagde eerste editie ‘Landgoed in het licht’ op Landgoed Mookerheide

19 december 2022 | Ellen Luijks

Landgoed Mookerheide was zaterdag 17 december het decor voor de eerste editie ‘Landgoed in het licht’. Bijna 200 deelnemers genoten van een sfeervolle winterwandeling op het landgoed met onderweg verrassende stops, live muziek en een hapje en drankje bij het vuur.

Kas met kerstboom

Unieke winterwandeling

De sneeuwval van afgelopen week maakte het winterplaatje compleet. Met prachtig verlichte kerstmutsen en kinderwagens liepen de bezoekers de route en warmden zich onderweg bij het vuur.  Kerstengel Agnes deelde smaakvolle kerstkransje uit.

In de kassen maakten de kinderen prachtige kerstkaarten op bloempapier en organiseerde Zelfgeplukt een miniworkshop kerstbal maken met droogbloemen uit de tuin.

Op het veld achter het jachtslot vergezelden Jozef en Maria de schaapherder met zijn 150 schapen en mocht je speciaal vanavond ook één van de schapen aaien.  

Jozef, Maria en de herder

Op de volgende stop stonden de sterrenwachters. Door de bewolking waren de sterren lastig te zien maar hier hadden de sterrenwachters een creatieve oplossing voor bedacht. De werking van een telescoop kon zo goed uitgelegd worden. 

Santa Leo met een winterverhaal

Bij het haardvuur van de Natuurbegraafplaats vertelde Santa Leo een winterverhaal en op de volgende stop informeerden boswachters Lianne en Ellen de bezoekers over de nachtdieren op het landgoed. Bij terugkomst bij De Tuin konden we heerlijk opwarmen bij de vuurkorven onder het genot van een glühwein, warme chocomel en een broodje worst of erwtensoep. Met de vrolijke kerstmuziek van ‘Light up your banjo’ zat de sfeer er goed in en er werd zelfs gedanst!Landgoed uitgelicht

Dit was de eerste editie van een reeks activiteiten onder de noemer ‘Landgoed in het licht’. In 2023 gaan er meer activiteiten plaatsvinden waarbij je op diverse manieren het landgoed kunt beleven.

De organisatie van ‘Landgoed in het licht 2022’ is in samenwerking met horecapartner ‘De Tuin’ en met Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Houdt de agenda en social media in de gaten.  

De activiteiten zijn te vinden op de website van Natuurmonumenten nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen en begin volgend jaar volgt meer.

Graag tot ziens op landgoed Mookerheide en heel fijne feestdagen!

Boswachters Ellen Luijks en Jeanette Pegels

Bij het kampvuur en de muziek
Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter