Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gouverneur Roemer bezoekt Jachtslot Mookerheide

19 februari 2023 | Ellen Luijks

Op woensdag 15 februari 2023 bracht commissaris van de Koning Emile Roemer een ambtsbezoek aan de Gemeente Mook en Middelaar. De gouverneur – zoals we in Limburg onze commissaris meestal noemen – maakte een rondje door de dorpen van de gemeente en werd bijgepraat over verschillende onderwerpen. Gouverneur Roemer: “Het was een ontzettend leuk bezoek. Goed om het noordelijkste puntje van onze provincie beter te leren kennen.”

Gouverneur krijgt informatie

Het bezoek aan gemeente Mook en Middelaar is onderdeel van een kennismakingsronde die de gouverneur langs alle 31 Limburgse gemeenten maakt. Als commissaris van de Koning vertegenwoordigt Roemer sinds december 2021 de regering in de Provincie Limburg. Hij is voorzitter van de Provinciale Staten en van de Gedeputeerde Staten, het dagelijkse bestuur van onze provincie. En laat weten die functie graag nog jaren te willen uitvoeren: ”Ik zit hier nu en ben van plan voorlopig te blijven zitten.”

Op de Mookerheide
Het bezoek begint in de middag op Jachtslot Mookerheide. Waar burgemeester Willem Gradisen de gouverneur welkom heet en Natuurmonumenten een rondleiding geeft door het in restauratie zijnde jugendstil jachtslot. Vol belangstelling liet hij zich informeren over wat er restauratie inhoudt en bekeek hij onder andere de vernieuwde mozaïektegeltableau's, het schoongemaakte plafond en de restaureerde glas-in-loodramen waaronder het grote Hubertusraam. 

Na het bezoek aan het jachtslot ging het gezelschap weer verder om zich ook nog te informeren over andere onderwerpen die spelen in de gemeente. 

Volg de restauratie
Volg de restauratie op de voet door de vlogs en blogs die we regelmatig online zetten. Ook een steentje bijdragen aan de restauratie van die unieke jugendstil jachtslot. Doneer een tegeltje. 

Het gezelschap in de hal
De gouverneur bekijkt het schoongemaakte plafond
Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter