Nieuws van de boswachter

Groene mountainbikeroute aangepast vanwege natuurtoets

23 juni 2022 | Lieke de Grunt

Mountainbikeroute wijzigen
Eind vorig jaar is er in opdracht van de provincie Gelderland een natuurtoetst uitgevoerd. Tijdens deze natuurtoets is er gelet of dat de route conflicteert met de natuur. De conclusie, op sommige delen van de route is de natuur te kwetsbaar en dient de route te worden aangepast. Andere delen van de route wordt verbeterd en indien nodig gezoneerd.
Op de delen waar de kwetsbare natuur zich bevind is de route aangepast. Dit zijn singletracks , dus los van de bestaande paden met andere gebruikers. Echter zover is het nog niet. Tijdelijk zullen de mountainbikes, wandelaars en hardlopers hetzelfde pad delen.

Laurence Delderfield

Respect voor elkaar

De singletracks worden gerealiseerd in de tweede helft van 2022. Daardoor is het zo dat de paden momenteel gedeeld worden door meerdere gebruikersgroepen. Wij vragen om respect en begrip van alle gebruikers naar elkaar. Hier ligt maatschappelijk wel een opgave. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid. Als natuurorganisatie vragen wij álle bezoekers om rekening te houden met elkaar.

Tot slot willen we benadrukken dat we als Natuurmonumenten de natuur voorop stellen, maar geen pasklare oplossing hebben voor de drukte in de gebieden op het moment. Wij monitoren of de aanpassingen van de mountainbikeroute in voldoende mate bijdragen aan het behoud van de natuur.

Lieke de Grunt
logo