Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw boek 'Planten van hier'

14 november 2018 | Ellen Luijks

Ook benieuwd hoe je de kwaliteit van je leefomgeving kunt aanpakken? Altijd al willen weten welke planten een groot effect op onze gezondheid? Onze samenwerkingspartner NL Bloeit komt met het boek "Planten van hier" en dit vertelt het bijzondere verhaal over diverse toepassingsmogelijkheden van inheemse flora.

Bloemen

Het nieuwe en rijk geïllustreerde boek ‘Planten van hier’ wil in woord en beeld de verbinding tussen mens en planten laten zien. De lezers laten beseffen dat zij een onlosmakelijk onderdeel van een groter geheel zijn en dat hun handelen invloed heeft op dit grotere geheel, ook in hun directe eigen omgeving. De activiteiten die in dit boek worden beschreven, kennen dan ook een achtergrond waarin de verbintenis van oorspronkelijke inheemse flora en fauna met mensen de basis vormt voor een duurzame leefomgeving. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar de flora, oftewel de aanleg, het beheer en het behoud van kruidenrijke vegetaties in het verstedelijkende landschap. Dit is het landschap waar de meeste mensen wonen en waar de menselijke activiteiten de boventoon voeren.

Op Landgoed Jachtslot de Mookerheide werkt Natuurmonumenten samen met de auteurs van het boek. Zo hebben houden een bloemenweide in stand waar de insecten van profiteren. 

Het boek ‘Planten van hier’ is bedoeld voor mensen die de kwaliteit van hun leefomgeving willen aanpakken, maar ook als kennis- en inspiratiebron voor groepen en organisaties op het gebied van natuur, landschap en stedelijke omgeving. Diverse organisaties zijn hier al vele jaren actief mee bezig en willen graag hun kennis en kunde bundelen en praktisch beschikbaar stellen, aan iedereen die hierin is geïnteresseerd en hier ook mee aan de slag wil. De ruim 1.400 soorten oorspronkelijk inheemse (autochtone) planten die in Nederland nu van nature voorkomen, hebben zich kunnen handhaven en verder verspreiden omdat zij zich optimaal aan de hier heersende klimatologische omstandigheden hebben aangepast. Regionale autochtone populaties zijn in feite de basis van de biodiversiteit en de toekomst van deze bijzonder belangrijke flora staat werkelijk op het spel.

Cover boek

Kijk voor meer informatie over het boek op www.plantenvanhier.nl.

Boek bestellen kan via:
Maak € 27,95 (per boek) over op rekening NL93TRIO0338519149 van stichting NL Bloeit!
onder vermelding van 'Planten van hier' + adresgegevens (straat / huisnummer & postcode / plaats).
Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling via Post.nl verzonden (eind november).

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter