Nieuws van de boswachter

Online natuurlezingen

25 januari 2021 | Ellen Luijks

Natuurmonumenten gaat in het Rijk van Nijmegen online lezingen over de natuur verzorgen. Nu er geen excursie georganiseerd mogen worden is er wel de mogelijkheid digitaal te luisteren en te kijken naar een interessante lezing. Natuurlijk kun je deelnemen vanuit heel het land. Gezellig een avondje kennis op doen. De avondlezingen starten om 19.30 uur.

Mookerheide

Op 18 februari  bijt professioneel natuurfotograaf Bob Luijks het spits af. Hij vertelt over de fotografische mogelijkheden in de gebieden van Natuurmonumenten in Limburg. Hoe komen de foto's tot stand en welke mooie soorten zijn er te vinden. 

Op 4 maart volgt insectenspecialist Robin Kraaij met een boeiende lezing over exotisch ogende, raargevormde en kleurrijke insecten in Nederland. Daarvoor hoef je niet naar het buitenland. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Luister op 11 maart naar boswachter Lianne Schröder. Zij neemt ons mee in de opgave en ambities van Natuurmonumenten voor de Maas in de toekomst. Na een korte historische terugblik, nemen we je mee op pad langs de Maas van Ravenstein tot aan de Biesbosch. 

Dan volgt op 18 maart nachtvlinderspecialist Hans Groenewold. Hij neemt ons mee in de wondere wereld van de nachtvlinders in het Rijk van Nijmegen. Want 's nachts als iedereen ligt te slapen komen die juist tot leven. Laat je verwonderen. 

We duiken dieper de Art Nouveau in op 25 maart met Jalf Flach. Deze kunststroming trad rond 1900 in Europa en ver daarbuiten naar voren. Niet alleen de architectuur werd daardoor beïnvloed, maar ook de binnenhuisinrichting. Een ‘Gesammtkunst’ van de nok landgoedinrichting. We zoomenin deze lezing ook in op twee kastelen gebouwd in die tijd: Jachtslot Mookerheide in Molenhoek en Landhuis Rams Woerthe in Steenwijk.

Tijdens de lezing van 1 april duiken we dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 1909 het jachtslot op Landgoed Mookerheide. Historiekenner van het landgoed, Theo Willems, neemt je deze avond mee in de geschiedenis van dit prachtige landgoed.

Er worden nog meer lezingen toegevoegd. Houd daarvoor de komende tijd de website in de gaten
Door jouw deelname steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter Communicatie & Beleven in het Rijk van Nijmegen

logo