Ga direct naar inhoud
Nieuws

Volg de boswachter van Heumensoord, Mookerheide en de Sint-Jansberg op Facebook

20 februari 2017 | Ellen Luijks

De boswachter van tegenwoordig vind je niet alleen in de natuur, maar ook online. Zo houdt ook Ellen Luijks, boswachter bij Natuurmonumenten, je via facebook op de hoogte van natuurnieuwtjes, beheer, activiteiten en waarnemingen.

Volg de boswachter van Heumensoord, Mookerheide en de Sint-Jansberg op Facebook

De boswachter van tegenwoordig vind je niet alleen in de natuur, maar ook online. Zo houdt ook Ellen Luijks, boswachter bij Natuurmonumenten, je via facebook op de hoogte van natuurnieuwtjes, beheer, activiteiten en waarnemingen. Wil jij ook via je tablet, pc of smartphone van de natuur van Nijmegen tot aan Gennep genieten? Volg dan de pagina https://www.facebook.com/rijkvannijmegen.

Onder deze pagina Rijk van Nijmegen, vallen natuurgebieden zoals Heumensoord, Mookerheide en Sint-Jansberg. Deze gebieden zijn nagenoeg naadloos aan elkaar verbonden. Daarom presenteert Natuurmonumenten ze als een geheel.

Heumensoord

Heumensoord wordt sinds 2013 beheerd door Natuurmonumenten. Het 500 hectare grote natuurgebied is rijk aan vogels en paddenstoelen. Een groot deel van Heumensoord doet dienst als waterwingebied, door waterbedrijf Vitens. Ten slotte is het gebied bekend als tijdelijk kamp voor 6000 militairen die deelnemen aan de Vierdaagse.Meer info op de pagina van Heumensoord.

Mookerheide

De Mookerheide kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heb je op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas. In het gebied liggen twee oude schansen, verdedigingswerken uit de 17de eeuw. In de omgeving van Landgoed Jachtslot de Mookerheide kun je heerlijk vertoeven in het parkbos. Neem ook eens een kijkje bij de gerestaureerde kassen. Op de befaamde paarse heide grazen Schotse Hooglanders en kun je speuren naar de prachtige zandhagedis. Meer info op de pagina van de mookerheide.

Sint-Jansberg

Sint-Jansberg is een sprookjesachtig landgoed. Je vindt hier gevarieerde natuur én cultuur: beboste hellingen, moeras en akkers. Met wandelroutes door oude loof- en naaldbossen en langs beken en vijvers. Je kunt op de berg genieten van het uitzicht of een kijkje nemen bij de eeuwenoude watermolen. Meer info op de pagina van de Sint-Jansberg.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom deze drie gebieden. Like dan https://www.facebook.com/rijkvannijmegen.

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter