Nieuws van de boswachter

Voorbereidingen restauratie Jachtslot Mookerheide begonnen

07 oktober 2020 | Ellen Luijks

Natuurmonumenten begint met de voorbereidingen voor de restauratie van Jachtslot Mookerheide op het gelijknamige landgoed. De Rijksdienst voor cultureel erfgoed heeft positief geadviseerd over de restauratieplannen.

steiger

Aannemer Bouwbedrijf Van Dinther heeft de bouwplaats ingericht en is bezig met het plaatsen van de steigers. Nadat de Gemeente Mook en Middelaar de laatste legt aan de omgevingsvergunning, gaat de restauratie van start.

Bezoekers
Het landgoed blijft gewoon toegankelijk voor bezoekers. Er staan bouwhekken rondom het jachtslot, maar van de werkzaamheden merkt men weinig. Bezoekers zijn van harte welkom te wandelen op het landgoed en de rondleidingen gaan door. Juist nu Natuurmonumenten met de restauratie bezig gaat willen we mensen graag informeren  over de restauratie, wat er allemaal gebeurd en hoe bijzonder het gebouw is. De rondleidingen voor 2020 zijn allemaal volgeboekt. In 2021 komen er weer nieuwe data voor de rondleidingen.

Het jachtslot zal voor maanden aan het zicht onttrokken zijn, maar achter de steigers gebeurt heel veel. Op de website van Natuurmonumenten is een projectpagina te vinden met de ontwikkelingen op het landgoed. Tevens is er een brochure over de restauratieplannen van het jachtslot. Deze brochure is te vinden via natuurmonumenten.nl/indesteigers. Onder aan de projectpagina is de brochure te downloaden.

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter Communicatie & Beleven in het Rijk van Nijmegen

logo