Ga direct naar inhoud
Nieuws

Word vrijwilliger bij Natuurmonumenten

12 april 2019 | Ellen Luijks

Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor onze mooie natuur in de omgeving in te zetten? Natuurmonumenten zoekt natuurliefhebbers voor verschillende vrijwilligersfuncties op en rond Heumensoord, de Mookerheide en Sint-Jansberg.

Boswachter legt uit

Wie zoeken we?

Vrijwillige coördinator Evenementen/Promotie
Ben jij een organisatietalent? Natuurmonumenten zoekt een coördinator voor evenementen en promotieactiviteiten. Dit houdt in dat je evenementen en excursies van A tot Z organiseert. Denk aan een Wilde Buitendag, of een Midzomernachtloop. Zit jij vol ideeën voor activiteiten om onze gebieden optimaal te beleven? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Vrijwilligers Evenementen/Promotie
Als je graag over natuur en Natuurmonumenten vertelt, kun je bij ons als vrijwilliger evenementen aan de slag. Je geeft dan namens onze organisatie voorlichting over (gebieden van) Natuurmonumenten aan bezoekers. Dit doe je bijvoorbeeld vanuit een vanuit terreininformatiepunt (TIP) of bij evenementen. Je hebt daarbij een scherp oog voor het werven van nieuwe leden en leads.

Vrijwillige boswachters
De vrijwillige boswachter is een echte gastheer of -vrouw in onze natuurgebieden. Je bent zichtbaar aanwezig, legt contact met bezoekers, beantwoordt vragen en informeert over ontwikkelingen. Je hebt ook allerlei leuke weetjes paraat. Zo enthousiasmeer je mensen voor het werk van Natuurmonumenten.

Vrijwillige excursie-boswachters
Verwonder je jezelf vaak over de natuur en deel je jouw verhalen graag? Als excursieleider bereid je excursies voor en begeleid je groepen door het gebied. Ook vertel je over de rol van Natuurmonumenten. Je vertelt, luistert, antwoordt en improviseert. Zo weet je van elke activiteit iets bijzonders te maken.

Vrijwillige OERRR-boswachters
Jaarlijks brengen veel kinderen (en ouders) een bezoek onze gebieden in het Rijk van Nijmegen. Voor de doelgroep jeugd georganiseren we ook activiteiten. Vind jij het leuk om de natuur in te gaan met kinderen tussen de 4 t/m 12 jaar en wil je ze de ultieme natuurervaring geven. Breng jouw enthousiasme dan over op de kinderen. Natuurmonumenten wil zo kinderen enthousiast maken over de natuur en laten kennismaken met OERRR; het jeugdlidmaatschap van Natuurmonumenten.

Vrijwilligers moestuinen bij kassen Jachtslot Mookerheide
Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Natuurmonumenten zoekt natuurliefhebbers voor om mee te helpen in de moestuinen van Jachtslot Mookerheide. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Het liefste buiten? Word dan vrijwilliger op een van de mooiste plekken in Limburg. Help ons mee in de moestuinen van Landgoed Mookerheide. Je bent welkom om de tuingroep te komen versterken!

Aanmelden
Heb je interesse in een van de functies, wil je meer informatei of wil je weten welke functie het beste bij je past? Stuur dan een brief naar [email protected]. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten beschermt en beheert in Nederland 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen. Vrijwilligers van Natuurmonumenten leveren een onmisbare bijdrage aan het werk van Natuurmonumenten. Daar krijg je ook veel voor terug. Je werkt allereerst mee aan prachtige natuur waarvan iedereen kan blijven genieten. Daarnaast heb je als vrijwilliger ook recht op kortingen, een vrijwilligersdag, trainingen en onkostenvergoeding.

Ellen Luijks
Ellen Luijks

Boswachter