Ga direct naar inhoud
Nieuws

4415 euro voor purperreigers Naardermeer

14 januari 2015 | Angelique Aerts

Dankzij de IKEA kerstbomenactie kan Natuurmonumenten deze zeldzame vogel nog beter beschermen.

4415 euro voor purperreigers Naardermeer

Boswachter Hanne Tersmette is dolblij met de fikse opbrengst: ‘Hiermee kunnen we de meest belangrijke broedlocaties van de purperreigers in het Naardermeer beschermen. Dit is belangrijk want het Naardermeer is een van de weinige plekken in Nederland waar een grote kolonie purperreigers broedt. De vogels broeden in het riet, maar de rietgroei loopt sterk terug door ganzenvraat. Om de ganzenvraat tegen te gaan willen we het riet rasteren. Zo behouden de zeldzame vogels hun broedplek en kunnen we allemaal van deze prachtige, kleurige reiger blijven genieten.’

IKEA bedankt!

De landelijke actie ‘Kerstboom voor één piek’ van IKEA heeft in december een totaal bedrag opgeleverd van 74.373 euro. Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland heeft een cheque overhandigd aan Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. Het bedrag komt ten goede aan de natuur in Nederland. In twaalf natuurgebieden van Natuurmonumenten zullen de dieren en planten profiteren van de donatie.

Natuurmonumenten is heel blij dat IKEA op deze manier haar betrokkenheid toont bij het behoud van de Nederlandse natuur. Dankzij de actie zijn 74.373 mensen opnieuw betrokken geraakt bij de prachtige natuur die ons land te bieden heeft.

Ontvang de gratis nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van dit soort acties? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief van Natuurmonumenten. Met nieuws, activiteiten, routes en eropuit-tips in de buurt!

Traditie

IKEA organiseerde de ‘Kerstboom voor één piek actie’ voor het vierde jaar op rij. Klanten kopen bij de actie een kerstboom voor 20 euro en ontvangen een IKEA-cadeaupas van 19 euro. De resterende euro doneert IKEA aan Natuurmonumenten. Dit jaar heeft de actie het hoogste bedrag in vier jaar tijd opgebracht. De bomen van IKEA zijn milieuvriendelijk geteeld en voldoen aan de richtlijnen van verantwoord bosbeheer.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts