Ga direct naar inhoud
Nieuws

Afsluiting Laarzenpad tijdens werkzaamheden Schil Naardermeer

07 juli 2023 | Angelique Aerts

Vanaf 10 juli starten de werkzaamheden van de 1e fase van Schil Naardermeer. Zo ontstaat een robuuster natuurgebied voor nu en in de toekomst. Op enkele momenten is een deel van het Laarzenpad afgesloten.

Schil Naardermeer

Samen met Provincie Noord-Holland en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werken we aan een robuust Naardermeer. Komende maanden zie je aan de zuidwestkant van het Naardermeer mensen en machines aan het werk. Het Laarzenpad is afgesloten op:

  • donderdag 20 en vrijdag 21 juli
  • van 22 augustus tot en met 31 oktober

De verharde wegen Melkmeent en de Naardermeer zullen altijd toegankelijk blijven. Dit verharde pad volg je ook op de route Rondje Naardermeer. 

Afsluiting Laarzenpad 2023

Waterriet vol leven

In juli 2023 starten de werkzaamheden van de 1e fase in Naardermeer-Oost en de Hilversumse Bovenmeent. De natuur van het Naardermeer staat onder druk en typische laagveensoorten zijn kwetsbaar of al verdwenen. Daarom wordt het watersysteem in de direct omringende polders, de Schil, aangepast en komt er meer ruimte voor natte natuur met riet. Essentiele uitbreiding van leefgebied voor de purper- reiger, baardmannetje en otter. Kortom, een robuuster natuurgebied voor nu en de toekomst.  

Boswachter Anne vertelt over project Schil Naardermeer

Samenwerking

Het project Schil Naardermeer is een samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Natuurmonumenten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Meer weten?

Voor meer informatie over het project kun je kijken op onze projectpagina Schil Naardermeer of de website van de provincie Noord-Holland.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts