Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lezing over de Galloways van het Naardermeer

09 november 2018 | Angelique Aerts

Wist je dat Galloways eigenlijk de uitvinders zijn van onze crèche? Kuddebeheerder Wouter Slors vertelt je op dinsdagavond 20 november samen met zijn collega van Free Nature alles over de grote grazers van het Naardermeer.

galloway

Grote grazers

Rondom het Naardermeer lopen Galloways. Deze grote grazers helpen de boswachters bij het natuurbeheer. Wouter Slors beheert namens FREE Nature de kudde rondom het Naardermeer. Tijdens deze lezing neemt hij je mee in de dagelijkse praktijk van het kuddebeheer. Collega Arjen Boerman legt uit hoe het eigenlijk allemaal werkt: grote grazers.

Sociale kuddes

Kuddes van FREE Nature zijn sociale kuddes met jonge en oude dieren en met mannelijke en vrouwelijke dieren. Zij leven onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden. Het aantal dieren wordt afgestemd op wat de omgeving te bieden heeft. De dieren zijn geselecteerd op hun zelfredzaamheid en krijgen zelfstandig jongen. Ook de Galloways in het Naardermeer leven zo natuurlijk mogelijk.  

Meld je aan

Benieuwd naar het kuddebeheer? De lezing vindt plaats in de werkschuur van Stadzigt, Meerkade 2a, 1412 AB Naarden en begint om 19.30 uur. Meld je aan via: [email protected]

 

 

 

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts