Ga direct naar inhoud
Nieuws

Naardermeer inspiratie voor tekenexamen Vitusmavo

10 december 2021 | Angelique Aerts

Vier gidsen van ons hebben de examenklas tekenen van de Vitusmavo wandelend meegenomen het gebied in. De leerlingen hebben aan de hand daarvan ‘grafische producten’ gemaakt voor hun schoolexamen. Het zijn prachtige werken geworden!

Poster Naardermeer Vitusmavo

Tijdens de wandeling naar de Muggenbult konden de gidsen van alles vertellen over de geschiedenis van het gebied en het ontstaan van Natuurmonumenten. Tijdens de wandeling maakten de leerlingen kleine schetsjes, aantekeningen en foto’s van het gebied. Met de opgedane kennis en inspiratie zijn de leerlingen hun beeldend proces gestart.

Tijdens de tekenlessen onderzochten de leerlingen welk aspect van het Naardermeer zij wilden verbeelden. “De ene leerling verbeeldt de flora en fauna en de ander de geschiedenis en het ontstaan. Het is mooi om dit proces als docent te volgen en te zien hoe de leerlingen keuzes maken. Een waar feestje”, vertelt Catelijne Calten Houwing, docent tekenen/CKV.

Poster Naardermeer Vitusmavo II

De eindresultaten van de posters worden geëxposeerd in de bibliotheek van Bussum. Van de schetsen en posters worden ook kaarten gedrukt en als setjes gebundeld. Deze setjes zijn te koop via de school. De opbrengst van de verkoop gaat naar Natuurmonumenten. “Een mooie aangelegenheid om weer eens een kaartje te versturen en dan ook nog eens van een uniek kunstwerk.” Wij zijn er erg blij mee!

Poster Naardermeer Vitusmavo III
Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts