Ga direct naar inhoud
Nieuws

Prachtige concerten tijdens het Kamermuziekfestival in Fort Uitermeer

29 september 2021 | Angelique Aerts

Neem een kijkje op Fort Uitermeer en luister daarna naar een prachtig concert tijdens het NMF Kamermuziekfestival. In het weekend van 8, 9 en 10 oktober hebben we een gevarieerd programma met Nederlandse topmusici! Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Rembrandt Frerichs Trio kamermuziekfestival

Drie jonge musici met oude zielen spelen op vrijdag variaties van bekende aria’s van Beethoven en Rossini. De altviool en hobo worden bespeeld door de Pedanozusjes (Maria, tevens zang en Anuschka) en Sasha Witteveen bespeelt de contrabas. Verder een concert van fortepianist Artem Belogurov, nieuwe muziek op oude instrumenten met het Rembrandt Frerichs Trio en Chaos String Quartet.

pedano trio kamermuziekfestival

Een fort als decor

Op een strategisch punt langs de Vecht ligt dit opvallende torenfort uit 1845. Fort Uitermeer is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Natuurmonumenten beheert hier een deel van het omringende water en rietlanden langs de Vecht. Het fort zelf wordt gerund door Stichting Uiteraard Uitermeer. Samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds organiseren wij de vijf bijzondere concerten. Deze vinden plaats in een van de plofhuizen die het fort omringen. Voorafgaand aan het concert is er een rondleiding over het fort met gids.  

Topmusici geïnspireerd door natuur

Voor het derde NMF Kamermuziekfestival hebben in totaal 160 musici zich laten inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober voeren zij door het hele land klassieke en vernieuwende kamermuziekstukken op. Natuurmonumenten opent de deuren van historisch erfgoed, zodat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds daar een podium kan bieden aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen.

Bijzondere locaties door het hele land

Het NMF Kamermuziekfestival 2021 biedt drie dagen lang kleinschalige optredens op negentien bijzondere locaties: op een onbewoond eiland in het Markermeer, in verschillende forten, een munitiekelder, een kluizenaarswoning, een ridderzaal, historische hoeves en een waterloop. Het volledige programma vindt u op www.nm.nl/kmf

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts