Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaarseizoen Naardermeer van start!

26 maart 2018 | Angelique Aerts

Het is voorjaar en dat betekent drukte in de aalscholverkolonie van het Naardermeer! Vaar vanaf tweede paasdag mee met de boswachter naar de aalscholvers. Je ziet van dichtbij hoe er druk gebouwd en gebroed wordt en elk moment kan het eerste aalscholverjong uit het ei kruipen!

aalscholver aalcholverjongen naardermeer

Naar de aalscholvers

Het Naardermeer staat bekend om haar broedende aalscholvers. Vaar mee in een overdekte fluisterboot naar de observatiehut. Hier heb je perfect zicht op de aalscholverkolonie van het Naardermeer. In het voorjaar en de zomer is het hier een drukte van belang. Je ziet live hoe de ouders hun jonge kroost voeden en vliegles geven.

Oudste natuurmonument

Het Naardermeer is het oudste natuurmonument in Nederland. De moerasbossen en rietlanden met ondiepe plassen bieden veel dier- en plantensoorten een goede leefomgeving. Hier leven onder andere ringslangen, noordse woelmuizen en reeën. Vanuit de boot heb je de kans om onder andere purperreigers, visdiefjes en ijsvogels te spotten.

Vaar mee!

Op 2 april, tweede paasdag, om 13.30 uur is de eerste boottocht. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar dus reserveer hier gauw je plaats. Vanaf 14 april start het seizoen echt. Je kunt dan dagelijks mee naar de aalscholvers. Zie hier voor de agenda.

 

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts