Nieuws van de boswachter

De schoonheid van het Dwingelderveld

04 juli 2017 | Gina Bisschop

Op 6 juli verschijnt het boek: De schoonheid van het Dwingelderveld. Auteur Axel Wiewel beschrijft in zijn boek de ontstaansgeschiedenis en de landschappelijke samenstelling van het gebied, het belang van water en wordt voor het eerst de herkomst van zestig veldnamen beschreven. Een 'must have' voor elke Dwingelderveld-liefhebber.

De schoonheid van het Dwingelderveld

Liefdesverklaring


De schoonheid van het Dwingelderveld is vooral een liefdesverklaring aan dit Nationaal Park. Een makkelijk leesbaar boek over het prachtige Dwingelderveld. Een verhaal voor lezers die verliefd zijn op de bossen, de vennen, het heidegebied, de stuifzanden en de venen. Het is een verhaal voor bezoekers die het gebied beter willen leren begrijpen. Vragen zoals Waarom is het in de tijd van de grote Drentse ontginningen gespaard gebleven, wat is er uniek aan dit gebied? Hoe zag het er ruim honderd jaar geleden uit? helpen daarbij.


De rijke historie


Het boek beschrijft de ontstaansgeschiedenis en de landschappelijke samenstelling van het gebied, het belang van water en de herinrichting van 2012 tot 2016. Ook wordt voor het eerst de herkomst van zestig veldnamen beschreven.


In De schoonheid van het Dwingelderveld wordt het stof weggeblazen van historische informatie die tot nog toe alleen versnipperd terug te vinden was. Zo wordt de schoonheid van het Dwingelderveld blootgelegd in verhalen die bijna waren vergeten.


De schoonheid van het Dwingelderveld


Het boek De schoonheid van het Dwingelderveld is mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en wordt uitgegeven door Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum.


Het boek is te bestellen via webwinkel.vangorcum.nl of via de reguliere boekhandel. Uiteraard is het boek ook verkrijgbaar bij bezoekerscentrum">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld">bezoek… Dwingelderveld in Ruinen.

placeholder

Het Dwingelderveld, WolfsklauwtjesveenFotograaf: Axel Wiewel

G. Fieten
Gina Bisschop
logo