Ga direct naar inhoud
Nieuws

Harry de Vroome Penning 2020

29 januari 2020 | Lian Flikkema

Heb je een warm hart voor het landschap, de natuur en/of het cultureel erfgoed van Drenthe? Of ken je een inspirerend project dat bijdraagt aan de ontwikkeling daarvan? Dan kun je dit initiatief tot 11 april 2020 inzenden voor de Harry de Vroome Penning 2020.

schaapskooi Ruiner schaapskudde

Wie was Harry de Vroome?

Harry de Vroome was landschapsarchitect en werkte als consulent landschapsbouw bij Staatsbosbeheer in Drenthe. Zijn hele leven stond in het teken van de natuur en het landschap. Ondanks dat het landschap aan allerlei veranderingen onderhevig was, wist Harry de Vroome op vele plekken het landschap haar vorm te laten behouden. 

Het landschap is voor mij
een verhaal, een levensverhaal.
Je moet uitkijken, dat het leven
niet uit het landschap verdwijnt
onder het ijskoude mes van de analyse.

(bron: H.W. de Vroome)

De Harry de Vroome Penning

Zijn inspirerende ontwerpende kracht was een voorbeeld voor velen die zich met het landschap bezighielden en houden. Onder het motto ‘Landschap als blijvende bron van inspiratie’ tracht  Het Drentse Landschap zijn gedachtegoed levend te houden. De Harry de Vroome Penning wordt door stichting Het Drentse Landschap uitgereikt op advies van de Werkgroep Harry de Vroome. In de werkgroep zitten natuurbeschermingsorganisaties, (landschap)architecten en kunstenaars. 

In 2018 kreeg de nieuwe schaapskooi van de Ruiner schaapskudde de Harry de Vroome Penning 2018. 

Inzendingen 2020

Tot 11 april a.s. kun je projecten, ideeën of initiatieven voor de Harry de Vroome penning 2020 voordragen. Op de website van Het Drentse Landschap is meer informatie en het aanmeldformulier te vinden over de criteria waaraan de inzendingen moeten voldoen. 

Prijswinnaar 2018 bekijken?

Wil je zelf zien hoe het prijswinnende gebouw van de Ruiner Schaapskudde er uit ziet? Loop dan eens de zwerfroute Kloosterveld. Dat leidt niet alleen langs de moderne schaapskooi met inforuimte, maar ook langs de uitkijktoren aan de rand van het Dwingelderveld. Ineens heb je een fantastisch uitzicht over het Dwingelderveld met z'n heidevelden en talloze vennetjes.

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe