Nieuws van de boswachter

Mountainbiken en hardlopen voor de schaapskooi in Lhee

07 november 2016 | Lian Flikkema

Heel gelukkig is schaapsherder Johan Coeling met de opbrengst van twee sportieve evenementen in het Dwingelderveld in 2016. De Run Forest Run en de Green Mountain Tour hebben samen € 4.300,-- opgebracht.

Mountainbiken en hardlopen voor de schaapskooi in Lhee

Green Mountain Tour

Bijna 1.500 deelnemers, een mooie nieuwe fietstoer en goed weer stonden garant voor een geslaagd evenement: de eerste Green Mountain Tour. Het was een bijzonder parcours. Niet alleen kris-kras door het Dwingelderveld. Maar voor het eerst mochten mountainbikers ook de VAM-berg bedwingen. Een deel van het deelnemersgeld was bestemd voor een goed doel. Dit jaar ontving Natuurmonumenten een dikke cheque.

placeholder

Fotograaf: Lisanne van DijkBron: Green Planet

Run Forest Run

Ook hardlopen in de natuur wordt steeds populairder. Meer dan 500 hardlopers uit Nederland, maar ook uit Belgie, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika liepen in 2016 een trail over het Dwingelderveld. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 14, 21 en 36 kilometer. Eén van de lopers op facebook: “Fantastische route, afwisseling technisch en herstel, subliem. Super uitgezet, onmogelijk om mis te lopen”.

placeholder

foto: Rene Schaa

Tip:

Wilt u een sportief evenementorganiseren in onze terreinen? Meld dit dan van te voren bij Natuurmonumenten en draag ook bij aan de natuur met een deel van de opbrengst.

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo