Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Ontmaskering van een moordenaar

13 januari 2017 | Gina Fieten

De klapekster staat bekend om het spietsen van zijn prooien. Een ware moordenaar. Stap voor stap ontmaskert kunstenaar en onderzoeker, Martin Brandsma, de moordenaars van het Dwingelderveld.

Ontmaskering van een moordenaar

Brandsma onderzoekt de klapeksters die in het Dwingelderveld overwinteren. Iedere vogel krijgt een 'eigen' compositietekening en gedragsbeschrijving. Op een meterslange transparante profilerswand toont hij zijn waarnemingen als bewijsmateriaal. De expositie 'Ontmaskering van de moordenaar'ontwikkelt zich steeds verder. Er komen in de loop van de tijd meer waarnemingen bij. In maart zullen de moordenaars ontmaskerd zijn en weten we zeker wie de prooi op takken spietst!

placeholder

Fotograaf: © Natuurmonumenten - Ben WaletBron: Natuurmonumenten

G. Fieten
Gina Fieten
logo