Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Vrijwilligers vilten kussens

01 maart 2017 | Lian Flikkema

Vrijwilligers vilten vachten van Drentse heideschapen van het Dwingelderveld tot kussens en hoezen.

Vrijwilligers vilten kussens

Vrijwilligers hard aan het werk

De wol van ‘onze’ Drentse heideschapen is fantastisch om te spinnen, maar ook om te vilten. De vrijwilligers hebben niet alleen meegeholpen om de maquette in het Bezoekerscentrum te maken. Nu zijn ze druk bezig met 'gebruiks'voorwerpen. De krukken krijgen een vilten hoes. En de vergaderstoelen van de beheereenheid zullen beslist lekkerder zitten met een vilten kussen.

placeholder

vrijwilligers vilten vachten van het Drents Heideschaap in het DwingelderveldFotograaf: Marius Vischer

Workshops vacht vilten

Graag willen de vrijwilligers hun kennis van het vilten overdragen. Daarom organiseert het Bezoekerscentrum in mei, juli en september workshops vacht vilten. Iedereen die het leuk vindt om met de handen te werken en iets moois te maken, is straks van harte welkom. Hou de website in de gaten voor de juista data.

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo