Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligerswerk doen in de natuur?

23 oktober 2023 | Sanne van Gemerden

Hou jij ook zo van de natuur en wil je daar al een tijdje iets mee doen? Wij zoeken vrijwilligers op het Dwingelderveld (Dwingeloo en Ruinen), De Klencke (bij Oosterhesselen) en het Mantingerveld (Nieuw Balinge).

Vrijwilliger geeft uitleg aan bezoekers op het Dwingelderveld

“Het geeft zoveel voldoening om je voor de natuur in te zetten.” zegt vrijwilliger Rob Bleijs “Het leuke is dat je er, behalve inspirerende contacten, ook meer kennis en achtergrond van planten en dieren krijgt.” In onze gebieden zoeken we verschillende soorten vrijwilligers. Zoals voor de balie of tuin van het bezoekerscentrum, als gastvrouw of gastheer bij de Zaanstee, voor kinderactiviteiten of met een groep klussers aan de slag in een natuur beheergroep.

Schaapskooi Achter 't Zaand met wolviltactiviteiten op het plein

Wolvilt activiteiten bij schaapskooi Achter 't Zaand

Op 31 oktober om 19.30 uur is er een informatie avond bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Kom langs als je meer wilt weten en je liefde voor de natuur om wilt zetten in actie. Er zijn deze avond medewerkers en vrijwilligers aanwezig. Zij vertellen welke klussen er beschikbaar zijn en geven met plezier antwoord op je vragen. Aan het einde van de avond beslis je of je verder wilt gaan om vrijwilliger te worden.

Interieur van informatieruimte de Zaanstee

De Zaandstee is een kleine bezoekersruimte bij Schaapskooi Achter 't Zaand in Lhee

Twee vrijwilligers aan het werk op het Mantingerveld

Tijdens het werken is er ook altijd veel plezier en gezelligheid

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden