Nieuws van de boswachter

Wilde Zomer Weken in het Dwingelderveld

11 juli 2017 | Gina Bisschop

Vier je zomervakantie in het Dwingelderveld. Bezoekerscentrum Dwingelderveld is het startpunt voor veel natuuractiviteiten voor jong en oud. Kom gezellig langs en doe mee!

Wilde Zomer Weken in het Dwingelderveld

OERRR-stoerrrr


Iedere dag zijn er leuke natuuractiviteitenhttps://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-dwing…; voor gezinnen met kinderen. Ga bijvoorbeeld met Brammetje het lammetje op stap of op ontdekkingsreis in de Wereld van OERRR.

placeholder

Fotograaf: © Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

Op dinsdag, donderdag en zaterdag worden verschillende begeleide activiteiten georganiseerd. Kinderen gaan vilten met gekleurd schapenwol, insectenhotels timmeren of leren op kompas lopen.


Op zoek naar reeën


Ga mee op zoek">https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/ree%C3%ABn-wandeling-achte… naar reeënsamen met een gids van Natuurmonumenten. Reeën zijn het kleinste hertensoort van Europa. Ze zijn voornamelijk in de schemer actief. De meeste kans om ze te zien is dan ook ’s avonds of ’s morgensvroeg. In de juli en augustus vertrekt een gids iedere zaterdagavond en soms op donderdagavonden om op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. De tochten vertrekken vanaf verschillende startpunten.


Op pad met paarden


Wie graag op een ontspannen manier het Dwingelderveld wil beleven kan op iedere dinsdag en woensdag mee met de gezinshuifkartocht">https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/gezinshuifkartocht-bos-en-… Bos en Hei. De tochten vertrekken vanaf het bezoekerscentrum op verschillende tijden. De rit gaat langs de schaapskooi, over de essen en door de Anserdennen om vervolgens weer terug te keren naar het centrum. Onderweg stopt de huifkar een aantal keren en maak je een korte wandeling door het natuurgebied.

placeholder

De paardentram rijdt wekelijks door Nationaal Park DwingelderveldFotograaf: © Albert KerssiesBron: Natuurmonumenten

G. Fieten
Gina Bisschop
logo