Ga direct naar inhoud
Nieuws

Festival Jong Talent op Schiermonnikoog

24 januari 2019 | Cynthia Borras

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale concoursen, zijn van 16 t/m 21 maart 2019 te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Voor de bezoekers een unieke kans om kennis te maken met een nieuw generatie topmusici, tegen het betoverende decor van het kleinste Waddeneiland.
Beleef het voorjaar op Schiermonnikoog, ontdek de bijzondere natuur van het Nationaal Park en ontmoet een nieuw generatie vol talent!

Cellist en brandganzen op de dijk van Schiermonnikoog

Festival Jong Talent

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale concoursen, zijn van 16 t/m 21 maart 2019 te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Vanuit de hele wereld reizen zo’n zeventig talenten naar het kleinste Waddeneiland. Behalve twintig concerten, biedt het  festival masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen, natuurexcursies en sterrenwandelingen, maar ook: 30 kilometer fiets en wandelpad, 18 kilometer strand en meer dan 300 vogelsoorten. Beleef het voorjaar op Schier & meet the new generation!

Contrabassist op veerboot naar Schiermonnikoog

Contrabasist op veerboot naar Schiermonnikoog

Een festival omringd door natuur

De Natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog is weergaloos en biedt een unieke verscheidenheid aan landschappen. Tijdens het festival organiseren Natuurmonumenten en het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog elke ochtend een excursie in de natuur. In maart trekken duizenden vogels naar de Waddeneilanden op weg naar het zuiden. Op het strand is het nog lekker uitwaaien en zoeken naar schatten langs de vloedlijn. In de duinen laten de eerste bloemen zich al voorzichtig zien. Beleef het voorjaar op Schiermonnikoog, ga op trekvogelexcursie, stuifduinexpeditie, jutterstocht, ontdek westerduinen of loop de eerste lentewandeling van het jaar.

Violist in de duinen van het Kapenglop

Violist in de duinen van het Kapenglop

Koop uw kaarten voor Festival en draag bij aan de natuur op Schier!

Op Schiermonnikoog houdt Natuurmonumenten het duingebied open en stuivend. Duinen met veel bloemen en insecten zijn gezonde duinen en daar houden we van!

In de stuifduinen van Schiermonnikoog vind je nog soorten die in Nederland met uitsterven bedreigd zijn zoals het rozenkransje, de tapuit, de aardbeivlinder en de honingorchis.

Help mee deze soorten te behouden!

Doe tegelijkertijd met uw bestelling voor Festival Jong Talent een donatie aan Natuurmonumenten en de natuur op Schiermonnikoog. Als dank ontvangt u een gidsje met 5 natuurwandeling in uw regio.

U kunt deze donatie doen door een 'donatieticket' à €5 te kopen, te vinden bovenaan in het programma op de website van Festival Jong Talent!

Cynthia Borras
Cynthia Borras