Ga direct naar inhoud
Nieuws

Festival Jong Talent Schiermonnikoog

28 januari 2022 | Cynthia Borras

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale
concoursen zijn te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Vanuit de hele
wereld reizen zo’n zeventig talenten naar het kleinste Waddeneiland. Volg de ontwikkeling
van een aanstormende generatie musici op de voet in een reeks Openbare Masterclasses en
uitvoeringen, en ontdek ander bekroond talent in een uitgebreid concertprogramma.

Festival Jong Talent Schiermonnikoog

Een greep uit het concertprogramma

de muzikale broers pianist Eduard Preda en basgitarist Thomas Preda spelen jazzy variaties op klassieke thema’s gekleurd door een eigentijdse blik, de talentacademies van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest bundelen hun krachten in de Serenade van Tsjaikovski, het jongNBE (jong Nederlands Blazers Ensemble) speelt een verrassingsprogramma als ode aan het eiland, de vier Groningse zangers van Ensemble Fier wagen zich aan drie Romantische titanen, de Friese Jongsma broers schijnen hun licht op een marimbalegende, veelgeprezen sterviolist Noa Wildschut waagt zich aan het beroemde tweede strijkkwartet van Arensky met haar muzikale vrienden en ook de kersverse winnaar van het Nederlands Vioolconcours maakt de oversteek over het wad.

Bestel hier je concertkaart

Festival Jong Talent Schiermonnikoog

Op het speelvlak tussen muziek én natuur

Naast muziek kun je ook genieten van het prachtige eiland Schiermonnikoog. Tijdens het Festival Jong Talent verzorgt Natuurmonumenten regelmatig excursies in het Nationaal Park.

Ga op trekvogelwandeling, bewonder de sterrenhemel van Schiermonnikoog, verwelkom de lente of struin door bos en duinen.

De 30 kilometer fiets- en wandelpad, 18 kilometer strand en meer dan 300 vogelsoorten kun je ook zelf ontdekken door de routes te lopen die de boswachters uitgezet hebben. De routes zijn online te vinden op de website van Natuurmonumenten of via de app NatuurRoutes te downloaden.

Cynthia Borras
Cynthia Borras