Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

23 mei 2022 | Cynthia Borras

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog vindt plaats van 1 tot en met 6 oktober 2022. Het festival combineert muziek met natuur. Je kan er concerten bijwonen, muziekdocumentaires kijken, lezingen bezoeken en natuurexcursies beleven. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen tijdens het festival naar het eiland om daar in alle rust concerten te geven.

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog
Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

ADAM kwartet

Tussen muziek én natuur

Naast muziek kun je ook genieten van het prachtige eiland Schiermonnikoog. Tijdens het festival verzorgt Natuurmonumenten regelmatig excursies. Ga op trekvogelwandeling, bewonder de sterrenhemel van Schiermonnikoog, verwelkom de herfst met een paddenstoelenwandeling of een bessentocht, struin door bos en duinen en geniet van vogelgeluiden. 

Nieuw in 2022: Je kunt dit najaar mee met twee heel bijzondere wandelingen waarin muziek en wandeling helemaal op elkaar zijn afgestemd. 

Op zondag 2 oktober maken we een herfstwandeling door bos en duin. In een sfeervolle duinpan onderweg komen we het prijswinnende Dianto Reed Quintet tegen, dat voor deze gelegenheid de concertzaal voor de natuur verruilt. Thema van deze wandeling is herfst en vergankelijkheid. Meer informatie hier.

Op woensdag 5 oktober is het thema ‘Met de kop in de wind’. We nemen je mee op een wandeling over het ruige Schiermonnikoogse strand. Aan het eind van de wandeling treffen we slagwerker Dominique Vleeshouwers, die op de gubal een muzikale ode brengt aan de zee, het strand en de wind. Meer informatie hier.

Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting op alle excursies.

Naast de georganiseerde excursies heeft het Nationaal Park ook veel te bieden voor wie zelf in alle rust van de natuur wil genieten. De 30 kilometer fiets- en wandelpad, 18 kilometer strand en meer dan 300 vogelsoorten kun je ook ontdekken door de routes te lopen die de boswachters uitgezet hebben. De routes zijn online te vinden op de website van Natuurmonumenten of via de app NatuurRoutes te downloaden.

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Noemí Gasparini

Belangrijke data

De najaarseditie van het Schiermonnikoog Festival is een zesdaags festival van 1 tot en met 6 oktober dat muziek combineert met de natuur. De intimiteit van kamermuziek en de natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival zijn unieke karakter.

23 mei 12:00 programma online, kijk hier.

1 juni 12:00 start reguliere kaartverkoop

Laat je inspireren, kom naar het kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Cynthia Borras
Cynthia Borras