Ga direct naar inhoud
Nieuws

KUNSTDOK Schiermonnikoog

19 augustus 2019 | Cynthia Borras

Van 24 augustus tot en met 21 september zijn de eindresultaten van het nieuwe kunstinitiatief KUNSTDOK Schiermonnikoog te bewonderen bij atelier KunstFaam op Schiermonnikoog.

KUNSTDOK Schiermonnikoog

Kunstinitiatief KUNSTDOK

Negen kunstenaars, van jong talent tot gevestigde namen lieten zich inspireren door de flora en fauna, de rijke cultuurhistorie of het alledaagse leven van het unieke waddeneiland Schiermonnikoog. Tijdens hun verblijf in de residency van KunstFaam hebben ze samengewerkt met mensen en organisaties van het eiland. De verbindingen die zij zijn aangegaan geven dit kunstinitiatief een uniek karakter. 

KUNSTDOK is een initiatief van KunstFaam en De Kunstdames.

Danielle Kwaaitaal en De Kunstdames op Schiermonnikoog

Danielle Kwaaitaal en De Kunstdames op Schiermonnikoog

Een unieke samenwerking 

Boswachter Cynthia Borras naam fotograaf Danielle Kwaaitaal mee de duinen in en vertelde over de kwetsbare natuur van het eiland. Vooral het verhaal over het met uitsterven bedreigde flora maakte diepe indruk op Danielle. Van Natuurmonumenten mocht de kunstenares enkele ingezaaide exemplaren plukken in de proeftuin van de boswachter om te verwerken in haar fotografie. Het eindresultaat is een tweeluik in een oplage van 1+ 1 AP (Artist-Proof). De opbrengst van de AP stelt zij ter beschikking aan het behoud van het open duinlandschap op Schiermonnikoog. 

Danielle Kwaaitaal - Island series – Wild Flowers 2019

Danielle Kwaaitaal - Island series - Wild Flowers 2019

Maak kans op een bijzonder kunstwerk 

Doneer ten minste € 10,- met een briefje met daarop uw gegevens in de pot die tijdens de expositie bij zowel KunstFaam als bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten staat. Overmaken kan natuurlijk ook. Stort tenminste € 10,- op bankrekeningnummer NL11ABNA0480941203 tnv J.F. de Boer o.v.v. KunstDok loting met telefoonnummer en   email adres. Op zaterdag 21 september om 16:00 uur wordt uit alle donateurs de gelukkige winnaar van dit unieke tweeluik getrokken. De opbrengst van de AP stelt kunstenares Danielle Kwaaitaal ter beschikking aan het behoud van het open duinlandschap in Nationaal Park Schiermonnikoog. 

Cynthia Borras
Cynthia Borras