Nieuws van de boswachter

Nazomeren op Schiermonnikoog: 7x tips van de boswachter

27 augustus 2019 | Cynthia Borras

Kom op Schiermonnikoog genieten van de laatste zonnestralen. In september, oktober en november heeft het eiland nog veel te bieden voor wie het zomergevoel nog even wil vasthouden. Hieronder vind je 7 tips van de boswachter om heerlijk te nazomeren op Schiermonnikoog.

Westerduinen Schiermonnikoog

Bezoek Kunstdok

Aan het begin van de zomer is een groep kunstenaars, van jong talent tot al gevestigde namen, uitgenodigd om zich te laten inspireren door de uitbundige flora en fauna van Schiermonnikoog. De kunstwerken die tijdens dit proces ontstaan zijn kun je van 24 augustus t/m 21 september 2019 zien in de expositie Kunstdok bij KunstFaam aan de Badweg 5. Een bijzondere tentoonstelling die voor iedereen vrij toegankelijk is.

Kunstdok

Kunstdok expositie op Schiermonnikoog

Doe mee aan het yogafestival

Verscholen in de duinen bevindt zich Camping Seedune, het festivalterrein van het yogafestival Schiermonnikoog. In verschillende tenten kun je meedoen aan yoga, jezelf trakteren op een massage of genieten van muziek. Onervaren en ervaren yogi's kunnen genieten van een gevarieerd programma, natuurexcursies en het samenzijn op het festivalterrein. Het festival vindt plaats van 13 tot en met 15 september. Laat je verrassen door yogalessen aan zee en in de prachtige natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog. Koop hier je festivalkaartje.

Yogafestival Schiermonnikoog

Massagetent op het festivalterrein

Maak de oversteek naar Schiermonnikoog

Lopen op de bodem van de zee? dat kan met laagwater in de Waddenzee! Onder begeleiding van een gecertificeerde gids maak je de overtocht vanuit de Brakzand naar Schiermonnikoog. Deze overtocht is één van de zwaarste wadlooptochten in het Waddengebied. De tocht loopt over stevig zand, glibberige slikvelden en door het water van de geulen. Onderweg kijk je je ogen uit bij de duizenden trekvogels die snacken op het wad en langs de randen van de slenken. Een unieke ervaring die je gedaan moet hebben! Kijk hier naar de data van deze wadlooptocht  in september en oktober.

Wadlopen

Wadlopen naar Schiermonnikoog

Kom tot rust bij het kamermuziekfestival

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog vindt plaats van 28 september t/m 3 oktober. Het festival combineert muziek met natuur. Je kan er masterclasses bijwonen, muziekdocumentaires kijken, lezingen bezoeken en natuurexcursies beleven. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen tijdens het festival naar het eiland om daar in alle rust concerten te geven. Laat je inspireren, kijk hier naar het programma van het kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Kom naar het Festival Jong Talent op Schiermonnikoog

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Bekijk heldere sterrenhemels en donkere nachten

Op Schiermonnikoog wordt het ’s avonds nog écht donker en dat levert adembenemende sterrenhemels op. Grote en kleine beer, Cassiopeia, Orion, de Zwaan, het Zevengesternte… In de nazomer is de hemel vaak zo helder dat je zelfs de Melkweg kan zien. Wil je wel eens meer weten over het heelal en deze sterrenbeelden leren herkennen? Kijk hier naar de komende data van sterren kijken op Schiermonnikoog.

Sterren kijken op donker Schiermonnikoog

Sterrenhemel op Schiermonnikoog

Loop mee tijdens November Wandelmaand

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het Nationaal Park. Bevlogen eilander gidsen bieden gedurende de hele maand November een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: Natuur, Culinair, Cultuurhistorie en Zelf op pad. Kijk hier naar het programma van de November Wandelmaand.

Profiteer van 'November wandelmaand' op Schiermonnikoog

Wandelen op Schiermonnikoog

Daag jezelf uit tijdens de Devil’s Trail

Wat is er mooier dan hardlopen door de natuur? De boswachter heeft voor de deelnemers aan deze pittige Trailrun een uitdagend parcours uitgestippeld. De Devil's Trail loopt door het afwisselende decor van Nationaal Park Schiermonnikoog. Je gaat van de polder naar de duinen, richting het strand, door kwelder en bos. De boswachters van Natuurmonumenten houden dit gebied in topconditie, met ruimte voor mens en dier. Je kunt de natuur steunen door als deelnemer aan de Devil's Trail een vrijwillige bijdrage te doen aan Natuurmonumenten. Wacht niet langer, schrijf je nu in

MudSweatTrails

Devil's Trail

Cynthia Borras
Cynthia Borras
logo