Nieuws van de boswachter

Nazomeren op Schiermonnikoog: 7x tips van de boswachter

01 september 2019 | Cynthia Borras

Kom op Schiermonnikoog genieten van de laatste zonnestralen. In september, oktober en november heeft het eiland nog veel te bieden voor wie het zomergevoel nog even wil vasthouden. Hieronder vind je 7 tips van de boswachter om heerlijk te nazomeren op Schiermonnikoog.

Westerduinen Schiermonnikoog

Wadlopen naar Schiermonnikoog

Met laagwater kun je over de boden van de Waddenzee lopen. Een wandeling van de vaste land naar Schiermonnikoog zou eigenlijk op de bucketlist van alle Nederlanders moeten zitten. Onder begeleiding van een gecertificeerde gids maak je de overtocht vanuit de Brakzand naar Schiermonnikoog. Deze overtocht is één van de zwaarste wadlooptochten in het Waddengebied. De tocht loopt over stevig zand, glibberige slikvelden en door het water van de geulen. Onderweg kijk je je ogen uit bij de duizenden trekvogels die snacken op het wad en langs de randen van de slenken. Een unieke tocht die je beleven moet hebben! Kijk hier naar de data van deze wadlooptocht  in september en oktober.

Wadlopen

Wadlopen naar Schiermonnikoog

Kom tot rust bij het kamermuziekfestival

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog vindt plaats van 1 t/m 6 oktober. Het festival combineert muziek met natuur. Je kan er masterclasses bijwonen, muziekdocumentaires kijken, lezingen bezoeken en natuurexcursies beleven. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen tijdens het festival naar het eiland om daar in alle rust concerten te geven. Laat je inspireren, kijk hier naar het programma van het kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Kom naar het Festival Jong Talent op Schiermonnikoog

Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Bekijk heldere sterrenhemels en donkere nachten

Op Schiermonnikoog wordt het ’s avonds nog écht donker en dat levert adembenemende sterrenhemels op. Grote en kleine beer, Cassiopeia, Orion, de Zwaan, het Zevengesternte… In de nazomer is de hemel vaak zo helder dat je zelfs de Melkweg kan zien. Wil je wel eens meer weten over het heelal en deze sterrenbeelden leren herkennen? Kijk hier naar de komende data van sterren kijken op Schiermonnikoog.

sterren kijken schiermonnikoog

Sterrenhemel op Schiermonnikoog

Loop mee tijdens November Wandelmaand

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het Nationaal Park. Bevlogen eilander gidsen bieden gedurende de hele maand November een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: Natuur, Culinair, Cultuurhistorie en Zelf op pad. Kijk hier naar het programma van de November Wandelmaand.

Profiteer van 'November wandelmaand' op Schiermonnikoog

Wandelen op Schiermonnikoog

Daag jezelf uit tijdens de Devil’s Trail

Wat is er mooier dan hardlopen door de natuur? De boswachter heeft voor de deelnemers aan deze pittige Trailrun een uitdagend parcours uitgestippeld. De Devil's Trail loopt door het afwisselende decor van Nationaal Park Schiermonnikoog. Je gaat van de polder naar de duinen, richting het strand, door kwelder en bos. In 2022 vind de Devil's Trail Schiermonnikoog plaats van 11 tot 12 november. Wacht niet langer, schrijf je nu in! 

MudSweatTrails

Devil's Trail

Yogales op Schiermonnikoog

Yoga in de natuur is een unieke ervaring, waarbij je de dagelijkse hectiek even vergeet en makkelijker tot jezelf komt. Ervaar in stilte de diverse elementen van de natuur: het gezang van vogels, het ruisen van de wind over het strand, de zuivere buitenlucht, het zachte zand onder je voeten. Yogadocent Josine neemt je mee naar een bijzondere plek in de duinen, of op het strand. De yoga brengt je in contact met de pure natuur van het eiland en dus ook van jezelf! De yogales van Josine is toegankelijk, heerlijk en leuk. Doe mee!

 

Yoga op Schiermonnikoog

Trektijd voor de vogels

Nergens in Nederland zijn er zo veel vogelsoorten te zien als in het Waddengebied. In het najaar trekken vogels uit het Hoge Noorden naar warmere gebieden. Sommige van deze vogels brengen de hele winter door op Schiermonnikoog. Andere vogels doen het eiland even aan om bij te tanken en trekken verder door richting Afrika. Wil je zien welke vogels het eiland herbergt in deze tijd van het jaar? Laat je verrassen en ga op vogelexcursie met de boswachter.

 

Vogels spotten Trekvogels op de Waddenzee
Cynthia Borras
Cynthia Borras
logo