Ga direct naar inhoud
Nieuws

Provincie Fryslân steunt realisatie nieuw informatiecentrum Schiermonnikoog

08 februari 2019

De provincie Fryslân heeft een subsidie van 800.000 euro toegekend aan de realisatie van het nieuwe informatiecentrum Het Baken op Schiermonnikoog. Deze bijdrage is cruciaal voor het realiseren van dit vernieuwende initiatief. De Het energie-neutrale gebouw wordt hét loket voor informatie en actualiteit over het eiland, het Nationaal Park en Werelderfgoed Waddenzee.

ontwerp nieuwe informatiecentrum Schiermonnikoog

Samen 

De bouw van het nieuwe bezoekerscentrum is een gezamenlijk initiatief van gemeente Schiermonnikoog, Natuurmonumenten, Nationaal Park Schiermonnikoog, de VVV en het huidige bezoekerscentrum. Het nieuwe gebouw krijgt een multifunctionele invulling. De kosten van het totale project bedragen 3.5 miljoen euro, daarbij inbegrepen de aankoop van de locatie. Het project heeft eind vorig jaar reeds 1,25 miljoen euro vanuit het Waddenfonds gekregen.

Centraal in het dorp

Het nieuwe bezoekerscentrum moet een impuls geven aan het toerisme op Schiermonnikoog. Het volledig duurzaam gebouwde centrum krijgt wisselende exposities en tal van nieuwe activiteiten en arrangementen, voor zowel de toerist als voor de zakelijke markt. Daarnaast willen de projectpartners met nieuwe activiteiten de bewustwording en beleving van het waddengebied en Schiermonnikoog bevorderen. Een groot voordeel voor de bezoekers is dat zij straks bij één loket, centraal in het dorp, terecht kunnen voor informatie en deelname aan activiteiten. De kern van de ontvangst in het centrum, de exposities en informatievoorziening zal zijn: ‘’Binnen goed geïnformeerd worden om buiten meer te beleven’’. Het is de bedoeling dat de bouw in de loop van 2019 start, zodat het centrum in 2020 de deuren kan openen.

Vogelvlucht nieuwe informatiecentrum Schiermonnikoog

Impressie van het nieuwe Informatiecentrum Het Baken op Schiermonnikoog