Ga direct naar inhoud
Nieuws

Yoga en meditatie op Schiermonnikoog

17 maart 2022 | Cynthia Borras

Alles in het leven is met elkaar verbonden. Je voelt het als je in de natuur aanwezig bent. Je bent onderdeel van de natuur en van een nog groter geheel. Maar het leven raast voorbij waardoor je niet altijd tijd en aandacht schenkt aan de kleine details. Je rollen, verantwoordelijkheden en ambities vragen veel van je. Op Schiermonnikoog ben je in één stap buiten de deur in één van de mooiste Nationale Parken van het land. Een Natura 2000 gebied met prachtige landschapen en kwetsbare natuur. Hier ben je er echt even helemaal uit en kun je lekker ontspannen.

Yoga op Schiermonnikoog

Yogales op Schiermonnikoog

Yoga in de natuur is een unieke ervaring, waarbij je de dagelijkse hectiek even vergeet en makkelijker tot jezelf komt. Ervaar in stilte de diverse elementen van de natuur: het gezang van vogels, het ruisen van de wind over het strand, de zuivere buitenlucht, het zachte zand onder je voeten. Josine of Marlinde neemt je mee naar een bijzondere plek in de duinen, speciaal door de boswachter van Natuurmonumenten uitgezocht. De yoga brengt je in contact met de pure natuur van het eiland en dus ook van jezelf! Yoga van Josine en Marlinde is toegankelijk, heerlijk en leuk.

Koop hier een kaartje voor de yogales op Schiermonnikoog

Yoga op Schiermonnikoog

Yoga Weekend Schiermonnikoog

Tijdens het Waan! Zinnig Weekend Schiermonnikoog kom je in verbinding met de pure natuur van het eiland en ook met de pure natuur in jezelf. Lekker met je voeten in het zachte zand, de streling van de wind door je haren, de warme zon op je huid en de oneindige ruimtelijke zee voor je…. Krijg je al zin?

Tijdens het weekend ga je op yoga lessen, meditatie, stilte wandeling. Je maakt kennis met Kong Fu,  Qi Gong, een oeroud labyrint in het zand. Ervaar hoe je met voeding je lijf én gemoed kunt ’sturen’ en raak geïnspireerd door pure zang en klanken en de Benedictijnse levenswijze van een echte Schierse monnik.

Deze dagen brengen je weer helemaal bij jezelf, de natuur, de ander en het grote geheel.

Koop hier je kaart voor het Yoga Weekend op Schiermonnikoog.

Het Rif Schiermonnikoog

Stilte wandeling op Schiermonnikoog

Tijdens de stiltewandeling neemt Rianne je mee de natuur in. Weg van de dingen die ‘moeten’ en alsmaar door rennen. Je gaat luisteren, voelen, proeven en kijken. Via je zintuigen de verbinding met de natuur beoefenen en door meditatieve bewustzijnsoefeningen ga je vertragen en verstillen. Je merkt op wat normaal onopgemerkt blijft. Je hoort wat normaal niet hoorbaar is. Je gaat zien wat normaal niet zichtbaar is. Het ervaren van de stilte tijdens de stiltewandeling kan soms in het begin ongemakkelijk voelen. En juist in dit ongemak zit de ruimte naar meer verbinding met de natuur en vooral met jezelf. Ruimte doordat je niets weg hoeft te duwen, niets vast hoeft te houden, niets hoeft te veranderen, maar alles laat zijn zoals het is.

Ervaar de stilte van Schiermonnikoog met Rianne, koop hier je ticket. (vanaf 30april)

Cynthia Borras
Cynthia Borras