Ga direct naar inhoud
Nieuws

3 Wandeltips voor warme augustusdagen

23 augustus 2022 | Susanne Blommaert

En opnieuw is het heet buiten! Zoek op een zo'n warme zomerdag de schaduw van de bomen op. Daar is het nu heel behaaglijk, helemaal in de vroege ochtend, om een uur of 7. In Nationaal Park Veluwezoom wandel je bijvoorbeeld hier heerlijk:

Vijver landgoed Beekhuizen

Landgoed Beekhuizen (Velp)

Parkeer fiets of auto bij parkeerplaats Beekhuizen, steek de Beekhuizenseweg over en volg de blauwe pijlen (4 km, ca. 1 uur netto wandeltijd). Heerlijke wandeling door een fraai parkbos met een kabbelende beek, een vijver en een waterval.

Landgoed Rhederoord (De Steeg)

Parkeer je fiets of auto bij parkeerplaats Lappendeken en volg de zwarte pijlen (2,5 km, ca. 1 uur netto wandeltijd). Wandel door het parkbos van landgoed Rhederoord, waar tal van bijzondere bomen groeien. Een mooie wandeling met flinke hoogteverschillen.

Onzalige Bossen (Posbank-Carolinahoeve)

Parkeer je auto of fiets bij Koepel De Kaap aan de Beekhuizenseweg of bij Paviljoen De Posbank. Volg de rode pijlen (7 km, ca. 2 uur netto wandeltijd). Een aanrader voor mensen met een goede conditie. Wandel over eeuwenoude lanen, langs vergezichten en door de mysterieuze bossen. Een flinke wandeling met hoogteverschillen, ga dus vroeg op pad!

Hier vind je een kaartje ter illustratie; paaltjes met gekleurde pijlen erop wijzen je in het bos de weg.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert