Nieuws van de boswachter

8 mei Giro d'Italia over Veluwezoom

22 april 2016 | Susanne Blommaert

Zondag 8 mei komt de Giro d'Italia door Nationaal Park Veluwezoom. Wil je komen kijken, neem dan de trein!

8 mei Giro d'Italia over Veluwezoom

Het is natuurlijk heel bijzonder om het peloton wielrenners in levenden lijve te aanschouwen, en al helemaal in het natuurdecor van Veluwezoom. Misschien wil je het combineren met een wandeling door het natuurgebied en een kijkje in het bezoekerscentrum. Dat kan; Bezoekerscentrum Veluwezoom is net als andere zondagen geopend van 10:00-17:00 uur. En het is goed bereikbaar (10 minuten lopen) vanaf station Rheden. Lees onderstaande tips!

Tips

  • Kijk eerst op de website van de gemeente Rheden voor actuele info en (verkeers)maatregelen
  • Kom bij voorkeur per trein of per fiets
  • De parkeermogelijkheden zijn zeer beperkt, parkeren langs het parcours is niet toegestaan en er geldt een wegsleepregeling.
  • De doorkomst door alle dorpen in de gemeente Rheden vindt bij benadering plaats tussen 13:45 en 17:00 uur. Gedurende deze periode is het parcours afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, net als de wegen die daar direct op aansluiten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel door. De weg over de Posbank is afgesloten vanaf zaterdag 7 mei 17:00. Meer info + factsheet over verkeersmaatregelen
  • Wil je langskomen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, dat kan! Het is geopend van 10:00-17:00 en is slechts 10 minuten lopen vanaf het station Rheden.
placeholder

De Schietbergseweg bij de Posbank

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo