Nieuws van de boswachter

Big Bugs

07 augustus 2021 | Annemieke Meiners

Kom naar de rondreizende expo: 'Insecten zonder thuis' en combineer jouw bezoek met de leuke BZZZZ speurtocht.

Big Bugs

Levensgrote Insecten – BIG BUGS Veluwezoom

Kom op zondag 15 augustus naar Veluwezoom naar de gratis voorstelling Big Bugs. Reserveren doe je via natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.

/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom/agenda/big-bugs

In de week van 9 t/m 15 augustus wordt er op Veluwezoom extra aandacht gegeven aan het redden van insecten en andere kleine beestjes.

Big bugs

Stel je voor: je staat onverwachts oog in oog met een levensgrote kever of een enorm stippelbeestje…. Wat doe je?
Ga je hun harige poten bewonderen en wellicht even aaien? Gil je het uit en maak je dat je weg komt? Deze beestjes zijn mensvriendelijk ….maar pas op…..niet voeren! De Big Bugs komen op 15 augustus met drie insecten naar Bezoekerscentrum Veluwezoom. Een boswachter/dompteur probeert de beesten een beetje in de gaten te houden met veel komische situaties tot gevolg. Assistentie is nodig!

Er zijn drie voorstellingen van een half uur. De starttijden zijn: 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur. De voorstellingen worden gratis aangeboden door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

Speurtocht BZZZ

Tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum kan je aan de balie een ticket kopen voor de BZZZ speurtocht. Je gaat dan op pad met een routekaartje met leuke opdrachten en maakt op die manier kennis met een aantal insecten en andere kleine beestjes.

Bermen in bloei

Zie je langs de kant van de weg mooie wilde bloemen in de natuur? Gelukkig hebben enkele gemeentes, zoals de gemeente Rheden, het maaibeleid al aangepast. Maar omdat dit nog niet overal zo is roepen we je ouders op de petitie voor het gemeentelijke maaibeleid te ondertekenen. Dit kan via de website van Natuurmonumenten.

/teken/petitie

Hiermee lever je zelf een bijdrage aan het behoud van de natuur. Ook kom je zo mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets. Vanaf het station in Rheden is het 10 minuutjes lopen naar het bezoekerscentrum.

 

 

 

 

 

 

Annemieke Meiners
logo