Nieuws van de boswachter

Bijdrage Zevenheuvelenloop voor ‘Rondje Veluwezoom’

14 oktober 2016 | Susanne Blommaert

Lopers aan de Zevenheuvelenloop dragen dit jaar bij aan de ontwikkeling van een trainingsroute in Nationaal Park Veluwezoom.

Bijdrage Zevenheuvelenloop voor ‘Rondje Veluwezoom’

Prachtig parcours

Loop ook mee voor de natuur en meld je aan voor de Zevenheuvelenloop op 19 of 20 november! Een prachtig parcours van 15 km dat al jaren bekend staat als het mooiste van Nederland. Opgeven kan nog t/m 9 november.

Goed doel

Passend bij de duurzame visie van de Stichting Zevenheuvelenloop, is Natuurmonumenten ook dit jaar het goede doel. Vorig jaar werd in samenwerking met lokale hardloopverenigingen een duurzame hardlooproute aangelegd, die vanuit Heumensoord loopt tot aan de Sint Jansberg bij Plasmolen. Dit jaar dragen de deelnemers die niet met het openbaar vervoer komen, bij aan het “Rondje Veluwezoom”. Een nieuw trainingsrondje dat wordt aangelegd in Nationaal Park Veluwezoom. Net als vorig jaar zullen lokale hardloopgroepen worden betrokken bij de ontwikkeling van de route. Daarnaast komt de donatie ten goede aan de natuurkwaliteit in het gebied.

Samen met hardloopgroepen

placeholder

Boswachter José Lamain is zelf hardloopliefhebber en werkt de nieuwe route uit. “We zijn heel blij met de bijdrage van de lopers. Bij het ontwikkelen van de route zijn onder andere Dorethea Bil van TrailrunXperience en de Safari-Joggersaangehaakt. Op Veluwezoom zijn we druk bezig alle wegen en paden onder de loep te nemen en daar waar nodig en mogelijk aanpassingen te doen. 'Rondje Veluwezoom' moet in dat grotere geheel ook een mooie plaats krijgen, zodat hardlopers tijdens het sporten kunnen genieten van al het moois dat Nationaal Park Veluwezoom te bieden heeft. We werken er hard aan om volgend jaar het ontwerp van deze puzzel rond te breien.”

Blijf op de hoogte

Via deze site blijf je op de hoogte van de stand van zaken. Bekijk nu vast:

 

placeholder
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo