Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Boswachters en ondernemers werken samen op Veluwezoom

02 oktober 2018 | Susanne Blommaert

Een goed gastheer of gastvrouw zijn voor de bezoekers van Veluwezoom. Dat willen zowel Natuurmonumenten als de ondernemers bij de ingangen van het natuurgebied. Gisteren ondertekenden twee van hen daarom een samenwerkingsovereenkomst.

Ondernemers ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

Landelijk bekend zijn de ‘ingangen’ van Veluwezoom bij het bezoekerscentrum en op de Posbank. Het 5100 hectare grote natuurgebied kent nog meer ingangen, waarvan een aantal ‘met horeca’. Deze entrees zijn voor bezoekers van Nationaal Park Veluwezoom ook heel interessant. Daarom werkt Natuurmonumenten met ze samen. Gisteren ondertekenden de Heideroos (Eerbeek) en de Harmonie (Laag-Soeren) een overeenkomst. Ook de Thermiekbel (Terlet) volgt binnenkort.

Wat betekent die samenwerking? De ondernemers laten zien dat het natuurgebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Bezoekers weten dan bij wie ze met vragen of opmerkingen over het gebied terechtkunnen. Verder bieden zij bezoekersinformatie. Natuurmonumenten wijst bezoekers op deze horecaondernemingen, plaatst er mooie informatieborden waar routes op staan. Ook zorgt ze dat de aanloop- of aanrijroutes naar de wandel-, fiets-, mtb- en ruiterroutes in het gebied op orde zijn. Eerder ging Natuurmonumenten al een samenwerking aan met de Priesnitzhoeve in Laag-Soeren.

Kent je de genoemde entrees nog niet? 

Neem er eens een kijkje en ontdek hoe leuk het is om ook eens een ander startpunt te kiezen voor een fijn dagje Veluwezoom.

Check voor de openingstijden:

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo