Ga direct naar inhoud
Nieuws

Denk mee over de toekomst van Veluwezoom

25 juni 2021 | Susanne Blommaert

Kom je graag in Nationaal Park Veluwezoom of woon je er in de buurt? Denk dan mee over de toekomst van het natuurgebied.

Bloeiende heide Veluwezoom

De Posbank en omgeving vormen een prachtig natuurgebied dat op sommige dagen door duizenden mensen uit heel Nederland, en ook het buitenland, wordt bezocht. Soms wordt het te druk en dat is schadelijk voor mens en natuur. Daarom zijn er maatregelen nodig om de prachtige natuur te behouden, bijvoorbeeld door het recreatief gebruik te spreiden en de Posbank beter te verbinden met de dorpen en het IJsseldal. Dit kan de kwaliteit van het hele natuurgebied zelfs ten goede komen. De gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten werken daarom samen aan een toekomstplan.

Ben jij bewoner of bezoeker van deze omgeving? Denk dan mee over de toekomt van het gebied. De gemeente Rheden heeft een enquête online gezet waarin jij ook ideeën kunt aandragen. Daarnaast worden er in juni en juli werksessies georganiseerd voor diverse belanghebbenden. Alle inbreng helpt mee om goede toekomstplannen te maken voor de Veluwezoom.
 
De reacties uit de werksessies en de enquêtes worden verwerkt in concept scenario’s. Deze staan eind juli op www.rheden.nl/masterplanveluwezoom. Via een reactieformulier kan je hier te zijner tijd op reageren.

Doe jij ook mee?
 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert