Ga direct naar inhoud
Nieuws

Een speciale parkeerplaats met een schitterend uitzicht

30 november 2018 | Susanne Blommaert

Natuurmonumenten heeft parkeerplaats de Driesprong in Nationaal Park Veluwezoom laten opknappen. De parkeerplaats met uitzicht over het Herikhuizerveld is veranderd in een parkeer- en picknickplaats waar met name ook mensen met een beperking en ouderen de natuur kunnen komen beleven.

Uitzicht vanaf De Driesprong

Na de opknapbeurt bevat de Driesprong vijf invalidenparkeerplaatsen, ook geschikt voor personenbusjes, en vijf standaard parkeerplaatsen. Verder zijn er twee picknickbanken waar mensen in een rolstoel kunnen aanschuiven en twee zgn. ‘lummelbanken’ om tegenaan te kunnen leunen als lang staan niet prettig is. Ook zijn er vier gewone zitbanken en twee infopanelen die voor mensen met of zonder rolstoel goed te bekijken zijn. Het uitzicht over het Herikhuizerveld is schitterend.

Je vindt de parkeerplaats hier >

Officiele opening op locatie

Eind 2018 is de Driesprong in aanwezigheid van een aantal betrokkenen en mensen uit de doelgroep officieel geopend. Enkele ouderen uit Rheden waren heel blij dat ze bij de opening mochten zijn. Het bracht tal van herinneringen en emoties naar boven. Velen zijn aan de rand van het natuurgebied opgegroeid en maakten er talloze wandelingen. Ook hun begeleiders zijn enthousiast over het initiatief. Ze zijn van plan om, zodra het in het voorjaar lekker weer wordt, gebruik te maken van de picknickplaats om er samen van te genieten.

Het herinrichten van de parkeerplaats is onderdeel van het project Natuur voor iedereen, dat mogelijk werd gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. In het kader van hetzelfde project is een (rolstoel)pad aangelegd naar het uitzichtpunt achter de Schaapskooi en is de bestaande rolstoelroute naar uitzichtpunt Herikhuizen verbeterd.

Meer over Natuur voor Iedereen lees je hier >

Natuur voor iedereen
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert